Hlavní navigace

goSAT GS 7010HDi – to je přímo žhavé téma středeční recenze jednotunerového přijímače

9. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Čestmír Polák
Přijímač Skylink Ready podle specifikace 1.5 s jedním vestavěným licencovaným dekodérem Irdeto. Je primárně vyladěn pro službu Skylink. Je to levnější varianta stále oblíbeného přijímače goSAT GS 7060HDi.

Po nových satelitních přijímačích je v poslední době velká poptávka. V MPEG-4 (DVB-S2) je již nyní vysílána většina programů v HD i SD. Staré MPEG-2 přijímače tedy již víceméně dosluhují, protože programů na satelitech je již opravdu minimum (už 106 ze 120 programů Skylinku vysílá v MPEG-4 a další budou brzy následovat). To je argument, který stojí před volbou koupit nový přijímač.

BRAND24


Autor: Čestmír Polák

Vrchní díl přijímače

Kvalita obrazu je vynikající a s ostatní podporou jsem byl také spokojen. Vzhledem k tomu, že se jedná o mírně osekaný a levný přijímač, nenabízí všechny funkce svého předchůdce. Všechny základní funkce však má. Vzhledem k externímu napájení je velice malý (150 × 110 × 30 mm). To mu však způsobuje jeden problém, o kterém se ale dočtete až ve středu.


Autor: Čestmír Polák

Ukázka z menu přijímače – jedna z podob EPG

Zabudovaná čtečka karet Irdeto umožňuje v přijímači používat karty M7 Irdeto a také karty ICE operátorů Skylink a Freesat, podporuje také funkci HDMI CEC – ovládá zapnutí/vypnutí televizoru nebo umí přepnout požadovaný vstup na televizor.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).