Hlavní navigace

GfK pro Towercom: více než pětina slovenských domácností přijímá TV signál i přes DVB-T

30. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Towercom
Na vzorku tisíce domácností ověřovalo v březnu GfK popularitu příjmu digitálního pozemního televizního vysílání.

Bližší výsledky průzkumu nazvaného „Příjem DVB-T jako jeden z příjmů TV signálu v domácnosti“ vidíte na infografice ve fotogalerii. Závěrem je, že asi 21 % domácností zahrnující slovenskou populaci ve věku od 15 do 79 let přijímá signál i prostřednictvím standardu DVB-T. Pokud bychom ale do výsledků započítali také příjem v rekreačních objektech, dostáváme se už pomalu na čtvrtinu.

Jak vidíte níže, rozložení příjmu co do oblastí Slovenska je velice podobné, údaje pro Bratislavu jako takovou k dispozici nejsou.

NAPSALI JSME: Towercom rozšiřuje nabídku Plustelky o kanál Prima Plus

Slovenský Towercom posiluje DAB

Predpokladáme, že počet ľudí, ktorí sledujú televízne programy cez anténu bude postupne rásť, keďže momentálne poskytujeme jednu z najdostupnejších a najatraktívnejších služieb, čo sa telvízneho vysielania týka, řekl k průzkumu generální ředitel Towercomu Ivan Peschl.

BRAND24

Peschl se nechtěl vyjadřovat k tomu, o kolik může pozemní příjem narůst po návratu televize Markíza a dalších jejích kanálů do placeného pozemního vysílání Plustelka: Uvidíme, čo ukáže ďalší prieskum. Nechajme sa prekvapiť. Avšak to, že dnes každá piata domácnosť na Slovensku sleduje televíziu prostredníctvom antény, potvrdzuje, že tento druh televízneho vysielania má svoje opodstatnenie.

Exkluzivní průzkum provedla agentura GfK koncem března 2017 pro společnost Towercom na vzorku 1000 lidí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).