Hlavní navigace

Frekvence 1 třetí nejposlouchanější rozhlasovou stanicí, Radiožurnál je čtvrtý

5. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENT – Lagardère je s výsledky spokojena. Zmiňuje zejména zvyšující se zájem o zpravodajský okruh Zet, který doplňuje vysílání zpravodajské stanice BBC World Service.

Třetí nejposlouchanější českou celoplošnou stanicí je opět Frekvence 1. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků poslechovosti za první pololetí letošního roku. Za předchozí období se Frekvence 1 dělila o svou pozici s Radiožurnálem, kdy obě stanice vykázaly shodně 852 tisíc posluchačů. Nyní má rozhlasový okruh z portfolia společnosti Lagardère Active Česká republika 882 tisíc posluchačů, vlajková loď ČRo o dvacet tisíc méně. Nejposlouchanější stanicí je nadále Impuls s 1,006 miliony posluchačů. Druhá je Evropa 2 s 910 tisíci posluchači.

K TÉMATU: Radiožurnál a Frekvence 1 mají vyrovnanou poslechovost, Impuls klesal

Společnost Lagardère je pochopitelně s výsledky spokojena, zmiňuje ale zejména zvyšující se zájem o zpravodajský okruh Zet, který doplňuje vysílání zpravodajské stanice BBC World Service. Nejnovější výsledky Radioprojekt přinesly rádiu Zet nárůst jak v denní, tak v týdenní poslechovosti. Nyní Zet poslouchá 70 tisíc posluchačů týdně a 31 tisíc denně, pochválila si PR manažerka společnosti Radka Pilzová. Projekt Zet je dedikovaný nezávislé a vyvážené publicistice a zpravodajství. Jako jeden z mála mediálních produktů v zemi není vlastněný či vlivově propojený s byznysovými či politickými subjekty, doplnila Pilzová.

ČTĚTE TAKÉ: Vysílací rada zlegalizovala Fleischmannově Rádiu Zet zařazování hudby

BRAND24

V oblasti regionálního vysílání se v České republice situace na nejvyšší příčce nemění. Nejposlouchanější stanicí je nadále Rádio Blaník, které oproti předchozímu měření nabralo třináct tisíc posluchačů. Na konci prvního pololetí letošního roku měl Blaník téměř šest set tisíc posluchačů. Stanice může vsadit především na pokrytí ze silných vysílačů, jako jsou Votice nebo Jedlová hora v severních Čechách. Druhou nejposlouchanější českou stanicí je s necelými 250 tisíci posluchači Country Radio, pozici trojky drží Beat.

RP_2015_1+2Q_zprava by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).