Hlavní navigace

Názory k článku Evropa má patnáct set programů šířených prostřednictvím DVB-T

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2010 11:57

    Pamětník
    Počet evropských DVB-T stanic ale nic neříká o jejich univerzální dostupnosti. Je to jen prostý součet pod čarou seznamu registrovaných stanic. Ani v té Itálii si nemůže každý Ital u sebe naladit desítky italských stanic. Ty regionální mají jen nepatrné pokrytí.

    Na druhé straně tvrzení, že z DVB-S může každý Evropan reálně přijímat 1500 stanic, také není úplně pravdivé. Natož nad 10 tisíc. A proto po Vás Chozé ani náhodou nechci hypotetický seznam toho, co byste dokázal lovením ze satelitů přijímat. Je ovšem otázkou, co si představujete pod pojmem "bez nejmenších problémů"? Kolik jste fyzicky schopen přijímat satelitních pozic a jakou technologií? Domníváte se snad, že jediná parabola na motoru je vhodná pro smysluplný příjem tisíců stanic? Byl byste schopen si bez nejmenších problémů obstarat asi stovky přístupových karet, zaplatit je a nějakým robotem je příslušně měnit ve svém přijímači?

    Proto srovnávání všech těchto maximálních čísel ztrácí smysl a ani v praxi fantasticky nepreferuje DVB-S nad DVB-T, jak by se mohlo z Vašeho příspěvku zdát. Neměl byste totiž automaticky předpokládat, že ideálem každého Evropana je sledovat právě VOX, RTL a TVP, které jsou podle Vás reálně a snadno dostupné z DVB-S.
  • 12. 10. 2010 12:34

    CCblue
    Pokud vím, nedávno proběhla zpráva, že Češi jsou jedni z největších čtenářů v Evropě.
    A nakonec je jedno, jestli člověk čte, když čte stejný blbosti, jaké jsou v televizi :-)
  • 12. 10. 2010 14:42

    bez přezdívky
    ? fakt nás považujete za hlupákov? je to cca rok, čo sa jeden zaujímal o grécku novu - odpoveďou bol odkaz na "spoločnosť" poskytujúcu mesačný prístup za desať tisíce českých korún. takže tárať o kvázi možnosti 1500 "programov" je demagógia najhrubšieho zrna.
  • 12. 10. 2010 16:36

    bez přezdívky
    Jako hlupák se tu předvádíte momentálně předvším vy. Nova chodila minimálně 3 roky zdarma každému jestli ne déle... A ostatně předpokládám, že není žádný problém aby chodila zdarma dál jen trochu jinak. Ovšem obávám se, že s hňupem se nemá cenu vybavovat.
  • 12. 10. 2010 18:24

    bez přezdívky
    hňupom si volaj svojho otca. ak ti niekoľkí napíšu, ža táraš, tak zalez a nevystrkuj rypák. na toto fórum nepatrí "aby chodila zdarma, jen trochu jinak". apropo - chozé, nepatríš medzi potomkov tých, ktorých za trest poslali na slovensko a tam sa tvárili že šíria kultúru medzi "dráteníkmi" ?
  • 12. 10. 2010 15:25

    Pamětník
    A tento výčet má dokázat co? Také můj satelitní přijímač má obsazeno cca 1500 pozic. Jaký je ale programový rozdíl mezi třeba WDR Studio Essen a WDR Studio Münster? Do počtu se také započítávají stanice typu Achtung Erotik a mnoho podobných? Nevysílají stejné stanice z více satelitů? Je opravdu běžné, že mají majitelé více karet než 2? Že případně více karet využívají bez sebemenších problémů u svého přijímače, který mají třeba od UPC Direct, nebo DigiTV? Argumentovat tím, že se dělají čtečky s USB a COM připojením je hodnotově stejný argument, jako těch 1500 evropských DVB-T stanic. Otevřeně se zde argumentuje tím, že třeba v Česku převažují majitelé DVB-S bez placených stanic. Proč je těch platících tak málo, když by všichni mohli bez sebemenších problémů přijímat mnohonásobek? Nebo Vy považujete Vámi naznačené složité systémy vícenásobných čteček vně TV za něco bez sebemenších problémů? Kolik jich máte Vy sám a jakým běžným softem je řídíte? Argument, že se něco dělá, má daleko k tomu, že je to běžnou výbavou klasické domácnosti a podobně to koresponduje i s tou diskutovatelnou možností přijímat bez problémů 1500 stanic.

    Já své výhrady nevidím jako překrucování faktů, dokonce přece uvádím, že číslo 1460 DVB-T stanic je jen nějaký součet a neznamená protipól satelitní nabídky. Jen s větší opatrností nakládám s fakty, ilustrujících některou z TV paltforem. Dokonce ani netvrdím, že Vašich 21 teresteriálních stanic je standardem. Někdo je možná rád i za pouhé současné 4 a najdou se jistě místa, kde ani to neplatí.

    Nechápu, proč Vaše závěry, Chozé, by neměly platit pro všechny Evropany, když je to snad pro ně všechny "reálné a bez sebemenších problémů"?

    O smysluplné použitelnosti 1500 stanic, ať už z kterékoliv platformy, na tom se zkrátka neshodneme. Běžný divák se skutečně dívá na své TV na jeden program a pokud mu opravdu nestačí výběr ze 4, 10, 20, 80, 100 stanic pozemních nebo kabelových, potom si může reálně a bez problémů pořídit něco, co v něm může vyvolat dojem, že si může vybrat z nabídky 1500, nebo až 10 tisíc stanic z DVB-S? A pro někoho dojem asi znamená více než realita. :-))
  • 12. 10. 2010 18:13

    Pamětník
    Chozé, z jedné strany mne obviňujete s podsouvání něčeho, co jste neřekl (nenapsal) a na druhé straně se odvoláváte na něco, že jste prý řekl (napsal) "Já řekl, že je možnost si koupit normální přijímač a chytat si programy...". To ale ve vašem prvotním příspěvku z dnešního rána (09:39), na který jsem reagoval, není. To snad také sám vidíte? Nebo se mi snažíte vsugerovat něco, co není pravda? Co je to pro Vás normální satelitní přijímač, to jste dodatkově naznačil. Proč se ale distancujete od majitelů přijímačů od UPC, když jsou Vám při jiné argumentaci dobří ("+ si k tomu přihoťe nějaký ten placený balíček jako UPC...)?

    Máte ale úplnou pravdu v tom, že kdybych chtěl...., tak bych mít mohl. Já to ale nemám zapotřebí a než bych dal zbytečně navíc jednu korunu za něco, co ke svému bytí nepotřebuji, vyberu si spokojeně i ze své reálné nabídky, bez čehokoliv, co je jen na satelitu.

    Víte, myslím si, že se nedokážete udržet a v kterémkoliv tématu si musíte přihřát svojí satelitní polívčičku. Nebo jste tuto nenápadnou Aktualitu cítil jako ohrožení mýtu nepřekonatelnosti DVB-S? O tom není v celkem zajímavém a shrnujícím příspěvku pana Poláka ani slůvko. :-)
  • 12. 10. 2010 20:04

    bez přezdívky
    Když vy zřejmě, když slyšíte slovo UPC vidíte okamžitě jejich přijímač. V podstatě když používáte jejich kabelovku, tak se divím, že si nepředstavíte ihned jejich kabelovku.
    Já zase, když řeknu UPC aniž pravda to ne vždy specifikuji na UPC Direct.
    Tak vždy si představím a je to pro mne pouze a jedině pronajatá Smart Card UPC Direct. Takže je z mých příspěvku roky zřejmé, že mne nezajímá a nikdy nezajímal ani vteřinu nějaký jejich přijímač, jejich parabola, jejich LNB a nevím, co ještě až po krabici toho přijímače. Mne zajímá pouze jejich pronajatá karta v MÉM přijímači.

    Ne, podívejte se. Tady došlo zcela jednoznačně k propagandě a nesmyslu o jakých si 1500 stanicích v EU. Přitom jde o nějaké regionálky v Itálii pro jedno město, ještě vysílající půl dne. A dělá se z toho hurá DVB-T aféra. V DVB-T je 1500 stanic. AŤ ŽIJE DVB-T.

    Tak to pouze uvádím na pravou míru, kdy, jak říkám v tom nejsou schopni zajistit ani Óčko ani Z1 ani Public TV. A zase aby v tom nebyla jen česká neschopnost. Tak přidám, že ani Němci v tom zde jmenovitě Löbau nedodávají RTL, VOX atd. Takže ukazuji, jak jsou tyto propagandistické články zavádějící. Toť vše.

    Což ještě dodávám není myšleno ani 1 sekundu na p.Poláka, který to pouze někde zjistil. Ale na nesmyslnou a stále trvající propagandu DVB-T prováděnou EU.
    Jinak mě to v ničem neohrožuje, DVB-S mě neživí a nikdy neživilo, mám ho jako jednu ze zábav. A chápu to jako boj s lidskou blbostí nebo prostě ohrazení se proti této propagandě. Protože je mi hovno platno 1500 programů v DVB-T, když jich realně funguje 21.
  • 14. 10. 2010 11:22

    buko1
    Mám prijímač od Digi a prijímať tých FTA vysielaných 1500 programov tam nie je problém.... Problém je skôr s ich následnou údržbou.... Preto mám motor pripojený na Openboxe, kde sa u mňa počet naladených staníc pohybuje okolo čísla 1900 (od 30°W po cca 50°E). Bolo by ich aj viac, ale to predpokladá doladenie / presťahovanie paraboly (pre príjem z východnejších pozícií mi bráni roh), nastavoval som to len tak od oka.
  • 14. 10. 2010 11:29

    buko1
    To nie je táranie. Na motor a nastavenú parabolu sa dá prijímať aj viac ako 1500 FTA programov. Ja mám naladené družice od 30°W po cca 50°E a naladených mám takmer 1900 programov - bez kariet.
  • 12. 10. 2010 17:15

    bez přezdívky
    Tak jistě hovořili jsme pouze o počtu. Oni také uvádějí pouze 1500 stanic DVB-T a nehovoří o jejich kvalitě, tedy zda jde o nějakou regionálku, která se s bídou vzmůže na 2 hodiny vysílání denně a pod. Takže samozřejmě velmi přesný postřeh s tím WDR stejně tak můžete posoudit třeba RTL Austria a RTL Deutschland třeba. Za další jak správně říkate, erotické ptákoviny, prodejní ptákoviny, náboženské ptákoviny. Atd. No kdo používá přijímač UPC nebo Digi TV dopouští se podle mne hrubé chyby, ale je to jeho problém. Třeba mu to vyhovuje. Nepodsouvejte mi něco, co jsem neřekl. Já řekl, že je možnost si koupit normální přijímač a chytat si programy, jestli si někdo koupí šunt nebo se dohodne s nějakou službou a používá jejich zařízení, je jeho problém. Ale karta UPC funguje i bez přijímače UPC. Já se tu nebavil o tom, co lze chytat přijímačem Digi Tv nebo UPC nebo nějakým FTA Skymaster, že...Když všichni víme, že je to na nic. Co to zase melete za ptákoviny ??? Opakuji, že pokud někdo není magor a nekupuje si sračky jménem Skymaster a cokoli trošku normálního, tak, že to normální má třeba čtečku plus sloty na moduly. Když do každého modulu dáte kartu a to budu mluvit jen o modulech na jednu kartu, tak to máte 3 funkční karty v tom přijímači a řídí si to soft toho přijímače sám pochopitelně. A pokud si chcete dělat Card Server na PC tak si stáhněte program NewCS a můžete si hrát do aleluja.
    Vy máte zajímavé způsoby podsouvat něco, co jsem neřekl. Já neřekl, že je jich třeba chytat 1500. Já řekl, že to bez problémů většinou jde. Pominu s dovolením případy, kdy to opravdu nejde, třeba bydliště v nějaké památkové lokalitě kde zakážou paraboly nebo jiné důvody, je jich dost. Nic méně ta procenta pro která platí nebudou nikterak vysoká, takže normálně lze říci, že běžně to jde. No vybrat si určitě samozřejmě může, v DVB-T si vybrat nemohu nic. Na satu si vyberu prakticky u každé české služby, plus samozřejmě si lze zajistit příjem čehokoli jiného viz. běžné přehledy...

    http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/all/

    prostě lze to, někdo chce třeba Němce, jiný Angličany, jiný Španěle, jiný Poláky... Lze to. Ty stanice tam realně vysílají. Zařízení k příjmu je reálně na trhu. Je to proveditelné. Jestli to někdo chce nebo nechce. Je jeho věc. Ale asi je pohodlnější, že přetočit na Hotbird a podívat se tam bez problémů na italskou regionální stanici, nežli sednout do auta a jet do Italie si ji tam prostudovat z DVB-T.
    DVB-T říkám není schopno mi dodat ani blbé Óčko. O tom to je.

    Vybrat z deseti tisíc si doopravdy může. Pak záleží ovšem na tom, co udělá proto aby tu jednu nebo 2 co potřebuje měl.
    Ovšem v DVB-T si vybrat nemůže. Tedy pokud se např. nepřestěhuje někam kde třeba óčko milostivě chodí.
    V DVB-S to jde i bez stěhování. Jde to. Ovšem musí vědět co chce a postarat se dle toho. Ne jí do prvního krámu, koupit jeden z největších šmejdů na trhu, tedy např, Skymaster a potom 5 let všude po netu nadávat, jak je to DVB-S absolutně na nic.
    Ostatně podívejte PC máte, hrát si s tím umíte, minule jste mi tady zakládal nějaký účet na Facebooku nebo kde a předváděl jste jak vám to hezky jde...
    Tak se pokochejte na této stránce http://laki.dvhk.pl/
    Dole v levém sloupečku si můžete prostudovat třeba G-BOX nebo WSP atd.
    Můžete si něco stáhnout, spustit si to na PC a podívat se na princip jak to běhá.
    Atd.
  • 12. 10. 2010 13:45

    bez přezdívky
    Použiji pouze FTA z nejčastějších pozic

    Na 28,2 jich je asi 370

    ale škrtněte ty s parabolou 180cm a 200cm

    Takže dejme tomu -70 kusů

    Takže počítejme asi 300ks

    Na 19,2

    škrtněme těch několik, co jsou v MPEG 4 a dejme tomu zůstane 250ks

    To už jste na 550ks

    Na Hotbirdu jich je FTA asi 600 kusů

    To už máte 1150 cca

    Sirius jich dá asi 60

    jste na 1210

    Thor dalších asi 50

    jste na 1260

    Ámos zase asi 50

    jste na 1310

    + si k tomu přihoťe nějaký ten placený balíček jako UPC,
    Sky Link, CS Link, Polsat, Cyfru apod.

    A jste na 1500 jen to fikne.

    A nemusíme se vůbec bavit o nějakých parabolách 140cm a 160cm
    a pravotočivé a levotočivé polarizaci a dalších a dalších věcech...

    Nenapsal jsem ,,že každý Evropan "

    Když bude bydlet v lese tak asi ne...

    Kolik si tak asi myslíte, že lze realně napojit karet na jeden přijímač ???

    Když se dělají přijímače i s dvěma čtečkami a dvěma sloty ?

    Do těch slotů se dělají moduly na dvě karty...

    Dělají se čtečky připojitelné přes COM port a USB port...

    Kolik čteček jste schopen připojit na jedno PC ???

    Kolik na něm máte USB portů a com portů, přičemž se dělají dvojčtečky... Čili na jeden USB port dvě karty. Kolik máte USB u PC ? 6 ? Nebo víc ?
    Dělají se také PCI karty třeba s 4 com porty atd.

    Slušný přijímač je schopen to přebírat z toho PC...

    Takže, co tu melete o Robotech ? To jste pamětník z doby Karla Čapka nebo co ???
    Slušný soft to uřídí a zvládne...

    Vaše překrucování faktů v rámci vašemo fanatického přístupu k DVB-T je opravdu úžasné....Takže Vám to osvětlím...

    Ne já se pouze podivuji nad tou absolutní mizerii DVB-T kdy není schopno ani každému Němci dodat takové voloviny jako VOX a RTL a každému Čechovi takové voloviny jako Óčko a Z1. Nad tím se podivuji.

    A znovu opakuji, že pokud součtem 1500 myslí to, že počítají cosi v Italii někde pro 1 vesnici...

    Tak na satu jich 1500 napočítám pro všechny Evropany, pokud nebydlí tak blbě, že to nemohou použít, což samozřejmě možné je, ale je to mizivé procento proti těm všem kteří nechytí tu stanici v Italii pro tu jednu vesnici...Oni totiž nechytí ani stanice ve svém vlastním jazyku a pro ně...
    To je na tom ta sranda. Tedy to číslo 1 500 které je zde k smíchu.
    Zatím co jiné číslo 1 500 je prostě plně použitelné a plně reaálné.
  • 12. 10. 2010 9:39

    bez přezdívky
    Je sice roztomilé, když jich v EU celkem je 1 500 ks. Když já v Lbc chytím reálně 9 českých a 12 německých. Tj. 21 kusů !!! To dokonce ještě staré analogové satelitní vysílání má stále ještě i dnes, více kousků. A v DVB-S pak dostanu těch 1 500 reálně a bez nejmenších problémů. Na rozdíl od nereálného DVB-T, kde nejsou schopni do Lbc ani dopravit, to co je jinde. Tedy např. Óčko v Mux Telefonica O2 nebo Public TV a Z1 v Mux 3 CDG a zcela totéž platí samozřejmě i pro Němce, kteří v některých oblastech mají v DVB-T stanice jako VOX, RTL. A zde u hranic aby to šlo chytit a k něčemu to člověku bylo, je v DVB-T nemají. Ale přes DVB-S jsou naprosto reálně a snadno dostupné i u nás. A už tuplovaně to platí pro Poláky, kdy tady dostanu zatím pouze bez problémů jejich pozemní analog TVP1 a TVP2. Takže součet v EU je hezký, když realita je č.21. Pokud učiním součet DVB-S v EU a budu je chtít lovit dostanu se bez problémů na počet nad 10 000. A i českých i německých i polských programů je tam dostatek.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).