Hlavní navigace

Eurosport 2 startuje v češtině 1. srpna s kompletním pokrytím Bundesligy

3. 7. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
V poslední době se mezi tuzemskými sportovními fanoušky hovořilo čím dál tím více o chystané lokalizaci druhého programu Eurosportu do češtiny. Server DigiZone.cz obdržel přímo z francouzské centrály tohoto kanálu podrobnosti. Český jazyk přitom není jediným překvapením, který Eurosport 2 přichystal. Diváci se mohou těšit na lokalizaci, která je stanovena na 1. srpna, a především přenosy z německé fotbalové Bundesligy, kterých rozhodně nebude málo.
Bundesliga logo

Eurosport Group, provozovatel stejnojmenného panevropského sportovního kanálu přichystal tuzemskou verzi Eurosportu 2 na 1. srpna. Tuto informaci potvrdila serveru DigiZone.cz přímo mluvčí stanice Agnes Szegeny. Informujte vaše čtenáře, že Eurosport 2 bude spuštěn 1. srpna, potvrdila Szegeny a dodala, že se mohou diváci těšit rovnou na stoprocentní lokalizaci, tedy nemusejí se obávat toho, že by některé pořady byly vysílány nadále v angličtině. Kromě bohatého sportovního programu nabídne Eurosport 2 také skutečnou sportovní lahůdku – kompletní pokrytí německé fotbalové Bundesligy. Kromě ní se samozřejmě mohou těšit fandové také na lední a pozemní hokej, basketbal, házenou, volejbal, rugby, plážový fotbal a řadu dalších sportů. Jde o jasnou ukázku toho, že Eurosport je nejrychleji rostoucím televizním kanálem v Evropě a v České republice chce nadále posilovat svoji pozici, uvedla Szegeny.

K tomuto kroku se rozhodl Eurosport zejména proto, že jeho představitelé vědí, jak je Bundesliga v České republice populární. Diváci tak budou moci zapomenout na to, jak pirátsky přijímali satelitní platformu Premiere od našich západních sousedů, které přenosy této atraktivní evropské soutěže přinášela. Ve vysílání by se pak měly objevit také vybrané zápasy z druhé ligy. Ty nejatraktivnější zápasy však uvidí vždy diváci živě. Německá liga je jedna z nejlepších a nejvelkolepějších lig v Evropě s nejvyšším průměrným skóre gólů za zápas. V průměru se počet gólů dostává na číslo 2.92, uvedl ředitel komunikace Heather Bowler z Eurosportu. Bundesliga se může honosit i dalším prvenstvím – největší průměrnou návštěvností na zápas, která činí 41.914 diváků. Kromě prestižních fotbalových klubů, velkolepých zážitků a kvalitní televizní produkce je tato evropská soutěž atraktivní také tím, že v ní hraje mnoho českých hráčů, dodal Bowler a jako příklad uvedl např. Davida Jarolíma, Michala Kadlece nebo Tomáše Galáska.

Jak to bude s přenosy

Podle prozatímního programového schématu, který má server DigiZone.cz k dispozici, by přenosy z Bundesligy měly vypadat takto:

• Pátek: 20.00–20.30 náhled 20.30–22.30 živý přenos
• Sobota: 15.30–17.30 živý přenos, 17.30–18.30 repríza, 18.30–20.30 živý přenos
• Neděle: 15.30–17.30 živý přenos , 17.30–19.30 živý přenos, 19.30–20.30 Výběr toho nejlepšího
• Pondělí: 20.15–22.15 přímý přenos z druhé ligy
• Reprízy budou v pondělí odpoledne a o sobotách a nedělích o půlnoci

Allianz arena Mnichov

Budova Allianz Areny v Mnichově. I tu budou mít šanci diváci Eurosportu 2 vidět. Foto: Bundesliga.de

Všechny zápasy budou vysílány exkluzivně pro Eurosport kromě pátečních nočních her. Celkově přinese panevropský sportovní kanál živě z Bundesligy šest zápasů týdně. Českého diváka pochopitelně také bude zajímat, jak je to s dostupností tohoto programu. I na to známe v redakci DigiZone.cz odpověď. Nová lokalizovaná verze Eurosportu 2 bude k dispozici od samého počátku sezony v satelitní platformě Digi TV, výjimkou by neměla být ani platforma UPC Direct, uvedl Heather Bowler. V souvislosti s lokalizací Eurosportu 2 se take hovořilo o zařazení do česko-slovenského balíku Skylink. V naší smlouvě máme možnost zařadit Eurosport 2 okamžitě, jakmile bude spuštěna jeho česká verze. Hovoří se o tom, že by to mohlo být letos na podzim nebo v létě. Je jen otázkou, za jakých podmínek bychom mohli Eurosport 2 získat, tvrdil ještě v březnu v rozhovoru pro DigiZone.cz výkonný ředitel společnost TradeTec Jaromír Glisník. Dnes už ale tak optimistický není. Podmínky nejsou příliš výhodné a se zařazením kanálu nepočítáme. Mezi zákazníky o něj není taková poptávka, uvedl. Eurosport 2 je samozřejmě také součástí nabídky řady kabelových a IPTV společností.

BRAND24

Další sportovní lahůdka? Španělská liga na Sportu 1 a 2

Jak jsme vás informovali již v květnu, španělský fotbal se bude i v příštích třech letech objevovat exkluzivně v České republice a na Slovensku na kanálech Sport 1 a Sport 2, které provozuje společnost Chello Central Europe. Ta získala exkluzivní právo vysílat přímé přenosy pro další období. Kanály této skupiny soupeří o atraktivní fotbalové akvizice zejména s Novou sport, která ze španělské ligy nabízí jen záznamy. Právě španělská fotbalová liga je jednou z mála atraktivních evropských soutěží, kterou má Sport 1 a Sport 2 v exkluzivní držbě. Anglická Premier league je zase doménou Novy sport, jeden přenos týdně z ní nabízí i Prima Cool. Vybrané přenosy z německé Bundesligy vysílá i Česká televize.

Evropské fotbalové soutěže se tak těší značné popularitě zdejších televizí, které chtějí díky tomu nabídnout atraktivní obsah pro diváka. V jiné situaci je hokej, kde se za měřítko atraktivity považuje jen zámořská NHL, kterou vysílá jak Nova, tak Sport 1 a Sport 2. Evropská KHL nebo jiné hokejové soutěže nemají na obrazovkách šanci. Výjimkou je Česká televize, která vysílá domácí O2 Extraligu na ČT 2 a ČT 4, a každoročně vysílá významné akce IIHF, zejména Mistrovství světa v hokeji a Ligu mistrů v hokeji.

Těšíte se na lokalizaci Eurosportu 2 do češtiny?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).