Hlavní navigace

Názory k článku Etické kodexy médií a proč se vyplatí je dodržovat

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 8. 2016 10:42

    bez přezdívky

    Je otázkou majitelů, sponzorů (i těch reklamních platičů), šéfů... a pak co si nechá líbit novinářskou etikou zaměstnanec a to co si hlídají různé dobře živené dozorčí orgány... který rozdávají pokuty i odměny sobě a šéfům... Prostě vždycky se muselo někoho poslouchat, nebo odejít... viz ty různé přestupy mediálních "hvězd" napříč různými firmami... Jak se říkává, pravda je vždy někde uprostřed a nikdy se nic neutají... "ráno v Aši a večer až v Košicích přilítla šuškandová pošta" bejvávaly vtipy...

  • 19. 8. 2016 13:05

    Pavel Dohnálek

    Musím autora pochválit, že dle mého názoru velmi rozumně píše o docela ožehavém tématu.

    V souvislosti s tímto článkem se mi nemohla nevybavit jedna kauza snad vražedkyně (už si to nepamatuji přesně). Minimálně na Novinkách jsem tehdy četl, jak strašně neetické bylo od jejího manžela, že chtěl za poskytnutí rozhovoru 100 tisíc Kč. Ten člověk byl zcela zdiskreditován jako chamtivý, nemravný a velice nenasytný člověk (mírně řečeno).

    Ovšem zkuste si vypnout AdBlock na Novinkách. Nechť mi někdo tvrdí, že Novinky (a jiná média) sháněla jeho rozhovor z dobroty srdce... Chtěli jenom vydělat, ideálně na exkluzivním rozhovoru k tématu v tu dobu žhavému. Nepochopil jsem, co mělo být neetického na to, že daný člověk požadoval úplatu za to, že umožní médiím vydělat více peněz. On měl službu, kterou média velmi chtěla, ale odmítla za ni zaplatit = špatný je člověk, který za svou službu chtěl peníze.

    P. S.: Nepamatuji si přesně, o čem ta kauza byla a kdo byli účastníci, takové věci nenosím v hlavě, tak mě někdo klidně opravte, jestli si na ni také vzpomenete. Podstata myšlenky zůstala i přes mou nedostatečnou paměť nedotknuta.

  • 19. 8. 2016 17:21

    xvideo

    dokážete si představit co všechno by mohlo vyplavat na povrch? Jací kostlivci by vypadli ze skříní? Osobně se přimlouvám, aby naše "nezávislá média" zůstala u toho co dělají a jak to dělají. Divák či čtenář už celkem jednoduše rozezná co komu patří a kdo jaké a čí názory šíří. Rozumný člověk to pochopí a udělá si o tom svůj vlastní názor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).