Hlavní navigace

EPG u Primy a Novy v DVB-T pravděpodobně během dneška

4. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
4. 11. 2008

AKTUALIZOVÁNO Ještě dnes by se měl v datovém toku multiplexu 2 objevit tzv. elektronický programový průvodce (EPG), na kterého byli zvyklí ze síti A a 3 diváci Novy a Primy. Již od pátku, kdy byl multiplex 2 s těmito komerčními kanály spuštěn, ho majitelé set-top-boxů a televizorů s integrovaným digitálním tunerem postrádají. České Radiokomunikace, operátor multiplexu 2, uvedly pro server DigiZone.cz v sobotu, že průvodce se nevysílá v jejich síti proto, že ho Nova s Primou nedodávají. To ale obě televize shodně popřely.

K TÉMATU: Proč nejde EPG u programů multiplexu 2? Nova s Primou ho nedodávají

BRAND24

Mluvčí české komerční jedničky Michaela Fričová nám sdělila, že televize ho ČRa dodávají, ale ony ho nevysílají. Tvrzení Fričové potvrdila ze stejného postu i Jana Kocová z Primy. Došlo zřejmě k nedorozumění. Data jsme předali včas a nyní společně pracujeme na tom, aby EPG bylo ve vysílání co nejdříve, konstatovala Kocová. Dodala, že by k zařazení mělo dojít ještě dnes. Elektronický programový průvodce (EPG) je prakticky papírovým televizním programem přeneseným na obrazovku. Na pokyn dálkového ovladače máte k dispozici přehled vysílání na té které stanici až na sedm dní dopředu.

AKTUALIZOVÁNO 07:15 – Elektronický programový průvodce (EPG) už se vysílá jak u televize Nova tak i Prima. K dispozici jsou však pouze informace o právě vysílaném a následujícím pořadu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).