Hlavní navigace

E15: Skupina společností kolem Novy mění strukturu kvůli Galaxii sport

26. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 8. 2008

Ekonomický deník E15 dnes informuje o změnách ve struktuře společností, kterou vlastní bermudský mediální gigant Central European Media Enterprises (CME), který v České republice vlastní mj. komerční jedničku TV Nova. Firma se tak podle listu připravuje na vznik sportovního kanálu Nova Sport, který má vzniknout relaunchem dosavadní Galaxie Sport. Společnost Galaxie Sport, která tuto televizi provozuje, by měla zaniknout. Deník E15 má k dispozici informace, které potvrzují, že Nova již požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o změnu licence sportovního kanálu.

BRAND24

PROHLÉDNĚTE SI: Jak se Galaxie sport změní na Novu sport

List se snaží rozplést složitý řetězec firem a uvádí: Sportovní kanál Galaxii Sport provozuje stejnojmenná společnost s ručením omezeným. Ta je pak podle Obchodního rejstříku stoprocentně držena akciovou společností Hartic, kterou řídí jednatel Novy Milan Cimirot, uvedl E15. Pod jakou společnost přejde nový kanál, se deníku zjistit nepodařilo. Server DigiZone.cz vás nedávno informoval jako první, že si společnost CET 21 nechala u patentového úřadu registrovat logo Nova sport. Registrované logo výrazně připomíná současné logo Galaxie sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).