Hlavní navigace

„DVB-T2 ověřeno“: dva levné set-top boxy Gogen pro české DVB-T2

16. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: CZC
Mezi přístroji, které jsou ověřeny u Českých Radiokomunikací (ČRa), nyní najdeme další značku. Dvě její novinky zvyšují počet set-top boxů v seznamu na 17.

Zatímco boxů pro nastupující zemský standard DVB-T2/HEVC je na našem trhu dost, jak dokazuje náš nedávný přehled, ověřených přístrojů je výrazná menšina a HbbTV jich zvládá – při ceně do 5000 Kč – vysloveně jen několik. Nezmění to ani tyto dva, protože jsou určeny pouze pro základní příjem a nenáročné uživatele. Na druhou stranu jsou velmi levné: GoGen DVB115T2PVR přijde na 799 Kč a GoGen DVB168T2PVR na 999 Kč.

Obě novinky nabízejí příjem DVB-T/T2/HEVC v maximálním rozlišení Full HD a podporují nahrávání také a TimeShift, tedy sledování živého televizního vysílání se zpožděním. Na rozhraní USB si pak poradí s přehráváním multimédií. A v čem se liší?

K TÉMATU: Certifikace DVB-T2 ověřeno přidává do seznamu další televizory

Hledáte set-top box pro české DVB-T2? Máme jich pro vás více než čtyřicet…

Další televizory a set-top boxy s logem „DVB-T2 ověřeno“. Těch druhých je ale stále minimum

BRAND24

Oba výrobky jsou postaveny na platformě označené v seznamu ČRa „DVB-T2 ověřeno“ jako DVB168T2PVR a testovány byly s firmwarem verze „V2.2 (08/10/2017)“. Na druhou stranu vypadají zcela odlišně a jiná je i výbava. Zatímco GoGen DVB115T2PVR nemá na čelní straně nic, u DVB168T2PVR za 999 Kč najdete několik ovládacích tlačítek a hlavně rozhraní USB.

Další rozdíly jsou ukryty na straně zadní. U dražšího DVB168T2PVR tu navíc vidíte SCART a digitální koaxiální audiovýstup, který levnější model postrádá. Alespoň není na stránkách CZC, kde byly o víkendu oba boxy k vidění, uváděn. Na oficiálních stránkách GoGenu zatím chybějí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).