Hlavní navigace

Druhý díl Marie Terezie opět překonal hranici dvou milionů diváků

3. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Yan Renelt
Včera odvysílaný druhý díl koprodukčního snímku Marie Terezie si nenechalo ujít 2,157 milionu diváků. To byl takřka každý druhý, kdo měl včera večer puštěnou televizi.

Film, který natočil hollywoodský režisér Robert Dornhelm, bodoval i u diváků na Slovenku a v Rakousku. Marie Terezie byla naší dosud největší koprodukcí. Poprvé v historii se spojili producenti z Rakouska, České republiky, Slovenska a Maďarska. Námět i scénář vzešel od České televize a film vznikl pod naším producentským vedením. V Rakousku se oba díly Marie Terezie dokonce dostaly mezi pět nejúspěšnějších snímků z dílny ORF za posledních sedm let, pochvaluje si výsledky generální ředitel České televize Petr Dvořák.

UX DAy - tip 2

PSALI JSME: Sledovanost Marie Terezie přesáhla 2 mil. diváků. Anděl páně 2 celkově 3,7 mil.

V Česku, Rakousku a na Slovensku viděly oba díly Marie Terezii více než čtyři miliony diváků starších patnácti let a k tomu na 125 tisíc dětí. V Rakousku zhlédl každý z dílů přes milion lidí, na Slovensku více než 750 tisíc. V Maďarsku snímek na svou premiéru teprve čeká, vysílat se bude 5. a 6. ledna. Druhý díl se stal, stejně jako první díl, nejsledovanějším pořadem celého dne a na obrazovce České televize jej vidělo 2,157 milionu diváků starších 15 let a k tomu na padesát tisíc dětí od čtyř let věku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).