Hlavní navigace

Druhá řada seriálu Génius je plánována na příští rok. Kdo v ní bude hrát?

12. 12. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: National Geographic/Dušan Martinček
UVNITŘ FOTOGALERIE – Zatímco první řada pojednávala o životě Alberta Einsteina, druhá se zaměřuje na Pabla Picassa.

Společnosti National Geographic, Fox 21 Television Studios a Imagine Television odtajnily představitele hlavních postav, které doplní Antonia Banderase ve druhé řadě seriálu Génius oceněného několika nominacemi na ceny Emmy.

Nováčkům vévodí Alex Rich, který spolu s Banderasem ztvární hlavní postavu a bude hrát mladého Pabla Picassa. Produkce začala minulý měsíc a natáčení 10dílné série bude probíhat v řadě měst po celé Evropě. Do role výkonných producentů se opět postaví Brian Grazer a Ron Howard.

NAPSALI JSME: Relativní Génius (recenze)

Nejdříve Einstein, nyní Picasso. National Geographic připravuje druhou řadu seriálu Genius

BRAND24

Antonio Banderas.
Autor: National Geographic

Antonio Banderas.

Dále hrají: Clémence Poésy jako Francoise Gilot, francouzská malířka a spisovatelka, která s Picassem žila deset let a porodila mu dvě děti, Sebastian Roche jako Emile Gilot (despotický otec Francoise), Robert Sheehan jako Carlos Casagemas, španělský student umění a básník, který patřil k Picassovým nejbližším přátelům, a Poppy Delevingne jako Marie-Thérèse Walter, Picassova milenka, múza a matka jeho první dcery. Chybět nebude ani Aisling Franciosi, která ztvárnila Fernande Olivier, francouzskou umělkyni a modelku, kterou Picasso zvěčnil na více než 60 portrétech. V seriálu se také například objeví Samantha Colley (Dora Maar – Picassova milenka a múza), T. R. Knight jako Max Jacob, jeden z Picassových prvních pařížských přátel, či Seth Gabel jako Guillaume Apollinaire, jeden z nejvýznamnějších básníků 20. století a častý spolupracovník Picassa.

Uvedení druhé řady seriálu Génius je plánováno na rok 2018. Seriál produkují společnosti Fox 21 Television Studios, Imagine Television, EUE/Sokolow a OddLot Entertainment ze skupiny Madison Wells Media.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).