Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Do pondělí bude přeladěno šest vysílačů Regionální sítě 7. Změna se týká i HD kanálů České televize od Uživatel zvolil pěknou přezdívku - Černou shodili z 29k na 21k a vypadá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 12. 2017 19:54

    Uživatel zvolil pěknou přezdívku

    Černou shodili z 29k na 21k a vypadá to taky na sotva čtvrtinu výkonu. Z dokonalého signálu mám lego. A to mám přímou viditelnost, solo anténu, slučovač s Ještědem a žádný zesilovač. Doteď v tom řetězci nebyla chyba.

    Co se to na té Černé Studnici stalo, víte to někdo?

  • 16. 12. 2017 20:37

    Uživatel zvolil pěknou přezdívku

    Tak odpovím si sám. Chyba je na mé straně. Zapomněl jsem, že mám pod střechou slučovač laděný, který z Černé pouští pouze 29k a 25k a ty samé stíní z druhého vstupu. Takových slučovačů tu v regionu bude spousta. Tak, a teď jsou k prdu.

    Kde se dozvím, co jak se bude v dohledné době pouštět z Černé abych si pořídil slučovač nový? S jistotou nikde...

  • 17. 12. 2017 1:10

    Steve

    Jj, nutno objednat nový, nebo laditelný přeladit ;-)

    Jinak má tam prý Pařízek problémy se SFN - takže se vysílače ruší, a nejedou synchronně.

    Jinak je nutno i zkontrolovat další laděné součásti v systému pokud máte, aby nový kanál procházel. (např. předzesiloače, propusti, slučovače) Pokud je to sousední kanál, tak není problém s tím aby to procházelo :-) Bude, jen o ždibec to bude tlumenější ale jinak nic vážného. Taky to tak mám, a není problém.

  • 18. 12. 2017 19:58

    Pamětník

    Pro signálového TV puristu je soustava sólo antén pro každý kanál a vysílač, příslušný počet propustí, zádrží a vyrovnání úrovní asi ideál, ale jak by řekl Jára Cimrman, jde to u bez toho. Při víkendovém průzkumu novinek v oblasti mého příjmu v DVB-T/T2 mi STB EVOLVE0 identifikoval 138 stanic, uložil 88 a to vše z 19 vysílačů. V místě příjmu, v Praze, mám z jediné pevné antény bez předzesilovače, zádrží a propustí dostatečně kvalitní příjem i z Černé Studnice, Černé Hory, Ještědu, Bukové Hory. Silný místní příjem i DX na skupinách vedlejších kanálů 41+42, 46+47, 51+52+53 a 57+58 nepředstavuje pro tuto sestavu žádný problém a ani rozdílné úrovně signálů není třeba řešit. Čili není nutné pokaždé jít na vrabce s kanonem..... ;-)

  • 18. 12. 2017 22:50

    Steve

    Všichni nebydlíme v Praze na vyvýšeném místě, takže asi tak ... ;-)

    V mém místě příjmu byste chytil na pasiv síto jen Vraní + Bogen, trochu a občas s výpadkama Dyleň. Trochu a hodně špatně Monty 35.k protože jsem nešt'astně v zákrytu (stínu) pod panelákama a vzrostlýma břízama u cesty ... Tot' vše. Čerchov na pasiv nehraje vůbec, Ochsenkopf je jiným směrem a taktéž je nutno tomu dopomoci předzesilovačem (alespoň 10dB) Cheb napřímo moc chytat nejde, možná jen někde ... Krašov nic (je zde veliký stín)

    Takže byste toho tady moc neuvařil s jedním pasiv sítem - já to znám moc dobře co mi tu hraje na pasiv síto v tomto baráku. ;-)

    Takže Vám zbývají jen 2 možnosti ... smířit se s několika muxy, nebo se dát do složité soustavy antén, a ty slabé signály si vyškrábat z éteru. Asi tak. Ono bydlet v údolí a blízko úpatí není zrovna moc výhra. Tyčí se tu nad městem totiž Slavkovský les, víte? Ano, nahoře hraje toho spousta, a taky jen na pasiv síto ... ale co je mi to platné, že? ;-) Na Podhoře se mi dokonce podařilo naladit mux1 z Ještědu, trochu Jedlák, Praha tuším že mizerně taktéž.

  • 19. 12. 2017 7:25

    Uživatel zvolil pěknou přezdívku

    Ono ani není výhra bydlet na kopci (620m.n.m.). Já mám přímou viditelnost na Černou Studnici a Ještěd v úhlu zhruba 120° a hlavně, Pařízek to lechtá a Ještěd jede násobným výkonem. Další potíž je že proti Ještědu je Černá hora a za Ještědem ústecká Bukovka. A to je docela mazec. Když ladím a to ladím stařečkům v okolí (za frťana bez EET), tak prolaďuju konkrétní kanály. Naladit to automaticky, tak bych se podělal z třídění kanálů podle jejich preferencí, chytlo by to půl republiky.

    Další potíž je v tom, že nikdo (pokud někdo - napište) asi neví, na čem pojede z Černé Studnice přechodový MUX, zřejmě číslo 13. Takže teď tam dávat zase laděný slučovač je asi ovadina. Dneska koupím univerzál a uvidím.

  • 19. 12. 2017 15:15

    Steve

    Ale ví ... Ale já nevím na čem u Vás. :-)

    Já už mám zjištěny komplet kanály co na čem pojede, a nyní už to mám připraveno. Pařízkův přechodový mux neřeším, na ten dlabu ... frekvence na finální ale u nás zůstává stejný - 45.k. U Vás bude finální snad taky ten současný, nebo ne? Nechápu proč řešit nějaké přechodové sítě když kanál finálních zůstává zachován ... Přeladím později střihem a nazdar. Naopak ČT už smysl řešit má, protože ta začne (až na výjimky) na finálních kanálech. Mux2 u nás později přejde na nynější frekvenci muxu1, a frekvence nynějšího muxu2 zůstane volná pro novou sít'. A frekvence současné přechodové sítě 12 zůstane volná pro mux3 (Bude, nebude, nevím, už neovlivním) Takže takový Škatulata hejbejte-se, prohazovačka :-D Taky si vše radím sepište at' máte jasno co odkud na čem pojede .... U Němců už mám taky sepsáno a vím definitivní kanály.

    Až se budou objednávat nové prvky a předělávat systém, tak je nutné v tom mít pořádek a jasno. ;-) Němce budu řešit za rok touto dobou, možná už v Listopadu. (oni přejdou střihem a nazdar)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).