Hlavní navigace

Dnes zasedá RRTV. Na pořadu má být i televizní licence pro Seznam.cz TV

26. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stejnojmenná společnost požádala v polovině září vysílací Radu o licenci mimo jiné pro satelitní vysílání. V DVB-T pak stále provozuje svůj HbbTV kanál určený pro Smart TV.

Seznam spustil hybridní televizní vysílání HbbTV v multiplexu 4 už loni v květnu. To se stanice Seznam.cz TV objevila na kanálu 44, a protože je postavena na HbbTV, na televizoru, který tuto technologii neumí nebo ji nemá zprovozněnu, vidíte pouze nápis „Nedaří se Seznam.cz spustit? Mrkněte na www.seznam.cz/jaknaladit/“.

V rozhovoru, který jsme dělali o necelý měsíc později, nám Irena Zatloukalová, tisková mluvčí Seznamu.cz, mj. řekla: Na podzim roku 2013 jsme se pustili do radikální proměny služby Stream.cz. Zcela jsme ustřihli uživatelská videa a začali se plně soustředit na vytváření profesionálního obsahu. A když vyrábíte dobrý obsah, který navíc sbírá nejedno ocenění (od Českého lva až po ceny za popularizaci vědy), přirozeně jej chcete dostávat k co nejvíce lidem.

NAPSALI JSME: Seznam.cz vstupuje na DVB-T. Objevil se na Multiplexu 4

Seznam.cz TV sází na doporučovaný obsah

RRTV - žádosti o licence k 25. 9. 2017.
Autor: Bohumil Herwig

RRTV – žádosti o licence k 25. 9. 2017.

Nyní, jak se zdá, by měla vzniknout běžná stanice šířená, podle žádosti, všemi dostupnými cestami. Jak vidíte z obrazovky odchycené z webové stránky Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, požádala nová firma Seznam.cz TV jak o licenci na vysílání pozemní a kabelové, tak na satelitní a také o vysílání přes tzv. zvláštní přenosové systémy.

BRAND24

Vedle Seznamu vidíme na stránce i žádost společnosti S&P Broadcasting o licenci pro stanici Kutil TV z letošního 25. srpna.

Šestnácté zasedání RRTV bude probíhat v úterý 26. a ve středu 27. září, tedy dnes a zítra.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).