Hlavní navigace

Disney Channel prošel plánovanou proměnou, formát obrazu si ale ponechal

21. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Kanál je v České republice druhou nejpopulárnější dětskou stanicí, hned po Déčku veřejnoprávní televize. Počet fanoušků na Facebooku se blíží k 60 tisícům.

Dětský kanál Disney Channel, respektive jeho verze, která je k dispozici v České republice, na Slovensku a v Maďarsku, dnes prošla plánovaným redesignem, který se skládá nejen z nového grafického kabátu, ale i úplně nového loga, jež klade důraz na samotnou značku Disney, ale zároveň neopouští jeden ze svých symbolů – hlavu Mickey Mouse. Identifikátor stanice se přesunul z levého dolního do levého horního rohu. Bohužel, i po přechodu na nový grafický obal používá stanice působící v regionu střední Evropy původní formát obrazu 4:3. Změnou dnes prošla i polská verze, která je již širokoúhlá (viz foto).

Disney Channel v Polsku také prošel proměnou vizuálu a na rozdíl od středoevropské verze vysílá širokoúhle
Autor: repro foto Disney Channel Polska

Disney Channel v Polsku také prošel proměnou vizuálu a na rozdíl od středoevropské verze vysílá širokoúhle

K TÉMATU: Disney Channel změní vizuál a logo již za pár dní, podívejte se na nový „kabát“

BRAND24

V tuto chvíli lze říci, že změna vizuálu již proběhla ve 13 zemích. Minulý pátek, tedy 18. července, k tomuto plánovanému kroku došlo ve Velká Británii a Irsku. Dále změna mimo jiné proběhla také v Austrálii, Holandsku, Francii, Turecku, Skandinávii, Itálii, Portugalsku, Španělsku a Spojených státech. K proměně, ke které došlo u středoevropského feedu dnes, lze říci, že je celkově třetí v našem regionu za dobu existence tohoto programu. Disney je druhým nejpopulárnějším dětským kanálem u nás, hned po Déčku. Na Facebooku už se počet jeho fanoušků blíží 60 tisícům. Formát 16:9 by si jeho diváci jistě zasloužili.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).