Hlavní navigace

Discovery Channel vysílá pro zákazníky Digi TV a freeSATu ve formátu 4:3

7. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Popisovaný stav se týká maďarské verze Discovery. Středoevropská mutace dostupná u většiny operátorů v ČR a na Slovensku nikdy na poměr stran 16:9 nepřešla.

Poměrně nepříjemné překvapení čekalo na zákazníky satelitních služeb Digi TVfreeSAT (dříve UPC Direct), kteří si pustili maďarskou verzi kanálu Discovery Channel, jež je dostupná s lokalizovanou audio stopou. Zatímco ještě včera stanice vysílala v širokoúhlém formátu, dnes program mohou diváci sledovat pouze v zastaralém poměru stran 4:3. Zda jde o technickou chybu, je otázkou. Program je ve formátu 4:3 dostupný v nabídkách obou služeb. V Digi TV je navíc obraz chybně roztažen na poměr 16.9.

BRAND24

Discovery Channel Hungary vysílá opět ve formátu 4:3
Autor: repro foto Discovery Channel Hungary

Discovery Channel Hungary vysílá opět ve formátu 4:3

K TÉMATU: Discovery Networks provedla plánovanou změnu kanálu TLC, včetně Česka

V případě, že se skutečně jedná o chybu, je způsobena už někde na straně distribuce. Pro trh bývalé federace, tedy Českou republikuSlovensko, jsou dostupné dvě verze kanálu Discovery. Maďarskou mají v nabídce Digi TV a freeSAT, středoevropskou pak ti ostatní – mimo jiné i satelitní služba Skylink nebo největší kabelová společnost u nás, firma UPC Česká republika. Discovery CE na formát 16:9 nikdy nepřešlo a nadále vysílá v poměru 4:3. Získání oficiálního vyjádření centrály by bylo v tomto případě otázkou minimálně několika dní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).