Hlavní navigace

Názory k článku DigiZone.cz varuje před vánočními slevami analogových televizorů

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2005 10:51

    Petr07 (neregistrovaný)
    Vcelku by me zajimal rozdil mezi tim jestli mam analogovou televizi kde pres SCART si pripojim STB a televizi s intergrovanym digitalnim tunerem.
    Ma domnenka je takova ze je to naprosto stejne jenom mam jeden ovladac (i kdyz pokud budu napr. mit TV od THOMSON a STB take, tak take pouzivam jen jeden ovldac).
    Jestli se nepletu tak DVB-T vysilani muze obsahovat prostorovy zvuk.
    Nevyhoda IDTV je v tom ze si uz nikdy nevyvedu zvuk digit. vysilani do domaciho kina.
    Takze ja preferuji STB (optika out), analogova TV a domaci kino s optika in.
  • 9. 12. 2005 11:39

    Grifin (neregistrovaný)
    Pokud budete vyuzivat TV jen jako monitor tak to je +/- stejne.
    ad.2) myslim ze TV s digi tunerem bude mit stejne vstupy i vystupy jakou soucasna TV a muze mit i digit. vystup na audio formou optiky (treba) asi to bude jako v soucastnosti zaviset na vybaveni TV. Vicekanalovy zvuk bych take uvital ale myslim ze by se nejdrive muselo prejit na jinou kompresi Mpeg4. To same jako HDTV. Dokud nebude bud sirsi pasmo nebo jina komprese bude to jen stereo PAL.
    PS: prodam video levne :-)
  • 9. 12. 2005 16:05

    majk (neregistrovaný)
    Možná, že je trochu "old-school" pořizovat si analog, ale pořád lepší analog se slušnou obrazovkou (real flat atp.) než laciný plazmy, pokud má dostatečnej počet scartovejch vstupů. Na to byste měli upozorňovat, že dneska už pomalu ani dva vstupy nestačej - jestli chce člověk připojit starý video, sat a ještě dvb-t, tak musí šťouchat cinche i zepředu přes kamerový vstupy, což je hnusný. Samozřejmě, digitální tuner v TV je fajn, ale proč chce člověk digitál? Spíš kvůli záznamu - aby ho měl v DVD kvalitě. A to vyřešej až digi-tunery v DVD rekordérech. Dneska to znamená při analogový TV jenom jednu škatuli a dálkáč navíc, což neni zase taková tragedie. Tragedie je, když je ve výbavě jen jeden scartovej vstup, protože to pak člověk musí přehazovat kabely jak v Temelíně. A to je právě případ lacinějších LCDček.
  • 9. 12. 2005 17:12

    Petr07 (neregistrovaný)
    Videl jsem spoustu IDTV (tj. s digitalnim tunerem) televizi. Vsechny co jsem videl tak mely narozdil od cistych analogovych navic jen Common Interface (CI) a male logo DVB. Zadne digitalni vystupy zvuku atd.
    A kdyz vezmu klasickou CRT TV tak stejne na ceste k obrazovce musim z digitalniho signalu udelat analogovy, takze proc uz ho netahnout pres RGB kvalitnim SCART kabelem.
    Ja jsem zastance STB s tim, ze mi poskytne lepsi kvalitu minimalne zvuku, který si píchnu pres optiku do kina.
    K tomu vicekanalu: cetl jsem na webu ceske televize ze o tom uvazuji i pri kompresi MPEG2. Ze stranky:
    http://www.czech-tv.cz/ct/digital/zvuk.php
    cituji: "...Česká televize si uvědomuje vysoké procento domácí elektroniky umožňující vícekanálový poslech u svých diváků a proto se na nástup DVB-T velmi pečlivě připravuje. Na jedné straně vybudovala vlastní mixážní halu pro ozvučování filmových projektů na jejichž výrobě se přímo podílí, zároveň ale si vytvořila i zázemí pro výrobu ryze televizních pořadů s modernějším, tedy vícekanálovým doprovodem. To vše připravila v předstihu před vlastním zahájením digitálního pozemního vysílání, aby byla schopna co nejdříve nabídnout svým divákům zážitek, který dobře připravený prostorový zvuk poskytuje. Souvisí s tím i probíhající modernizace odbavovacího zázemí České televize, která již plně respektuje uplatnění vícekanálového zvukového doprovodu u vybraných pořadů České televize."
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).