Hlavní navigace

Diginovela na Legislativní radě vlády, sejde se i Koalice pro digitální TV

16. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
16. 7. 2007

Přepracovanou a finální verzí digitální novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání, kterou předkládají ministerstva vnitra, kultury, průmyslu a obchodu, dnes dopoledne opět projedná Legislativní rada vlády. Odpoledne se sejdou také členové Koalice pro digitální televizi, aby okamžitě projednali případné připomínky k novele a další postup s jejím přijímáním.

ANALÝZA: Diginovela před branami Legislativní rady vlády (text novely uvnitř)

Setkání proběhne od 17 hodin v budově ministerstva vnitra na Praze 4 u stanice metra Pražského povstání. Zváni jsou pozvánkami všichni zástupci subjektů, kteří se ke Koalici připojili a přihlásili se ke společné iniciativě na podporu rozběhu digitalizace v České republice, včetně rychlého projednání a přijetí dlouho očekávané úpravy legislativy. Koalice vyzvala politiky k bezodkladnému projednání navrhované úpravy zákonů, které by měly odblokovat současnou patovou situaci, informoval předseda Národní koordinační skupiny pro digitalizaci Zdeněk Duspiva.

BRAND24

Tématem pracovního setkání bude mj. i komplexní informace o stavu a průběhu projednávání diginovely a další postup. Předpokládá se aktuální informace po dopoledním jednání Legislativní rady vlády a další vývoj před jednáním vlády ve středu a případně další postup při plánu projednat návrh zákona bez zbytečného odkladu již v průběhu srpna, dodal Duspiva. Pokud návrh projde Legislativní radou vlády, samotný kabinet se jí bude zabývat už ve středu 18. července.

Zatímco sami předkladatelé počítají s tím, že se diginovela dostane na program mimořádné srpnové schůze Poslanecké sněmovny, ministr a předseda Legislativní rady vlády Cyril Svoboda (KDU-ČSL) říká, že dříve než v září poslanci dokument neprojednají.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).