Hlavní navigace

Digi TV překvapila i po exkluzivní Premier League, nabídla kanály v HD kvalitě

23. 8. 2014
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Provozovatel satelitní služby Digi TV má šanci s nabídkou prvních HD kanálů uspět, musí však zachovat lidovou politiku vůči svým zákazníkům i potenciálním klientům.

Kanály s vysokým rozlišením už nabízí i Digi TV

Digi TV jako poslední satelitní služba v České republice začala nabízet svým zákazníkům možnost sledování programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Na novinku upozornil operátor na svých webových stránkách. Největším lákadlem pro případné zájemce bude pravděpodobně Digi Sport 1 HD. Digi TV je v České republice jediným satelitním operátorem, který nabídne přenosy z anglické fotbalové Premier League. Právě ty jsou na Digi Sportu vysílány. Klientům Digi TV u nás by měl být nově dostupný i Digi Sport 2. Je pravděpodobné, že i tato stanice se v HD rozlišení v její nabídce časem objeví.

Dalšími stanicemi, které byly zařazeny do nabídky Digi TV jsou Eurosport HD, Eurosport 2 HD a National Geographic HD. V první fázi jde tedy zatím o čtyři programy ve vysokém rozlišení. Operátor však upozorňuje na to, že: Digi Czech Republic může kdykoliv změnit obsah programové nabídky bez předchozího upozornění. Digi TV doposud svým klientům nenabízela boxy pro příjem programů v HD kvalitě, i to už se však změnilo. Zákazník, který má o stanice s vysokým rozlišením zájem, si musí objednat boxy společnosti Kaon Media. Operátor však upozorňuje, že jejich skladové zásoby jsou omezené.

Lukáš Polák: Česká Digi TV překvapila, do nabídky zařadila první kanály ve vysokém rozlišení

Majitel TV Barrandov si registroval Kino Barrandov

Hned jedenáct nových ochranných známek zapsal v pondělí do své elektronické databáze Úřad průmyslového vlastnictví (ÚPV) společnosti Barrandov Televizní Studio, držiteli licence pro plnoformátovou stanici TV Barrandov. Název některých z nich už je známý, jiné se objevují v databázi ÚPV v několika obměnách. Případem první kategorie je slovní označení Týden v ringu a jeho obměna Ring týdne. Jde o diskusní pořad, který televize zavádí od podzimu, konkrétně o 2. září, a jedním z jeho průvodců bude i bývalá tvář televize Nova, moderátor Václav Tittelbach.

Barrandov Televizní Studio si ale registruje také ochranná známky, u kterých by měl čtenář zpozornět. Provozovatel TV Barrandov je totiž může využít jak k názvu programového bloku, tak i k pojmenování jedné ze svých připravovaných stanic, která se má zaměřit na filmy. ÚPV ve své elektronické databázi registruje konkrétně ochranné známky Film Barrandov, Barrandov film, Film TV Barrandov, TV Barrandov film, Kino Barrandov, Barrandov kino, Kino TV Barrandov a TV Barrandov kino. Mezi novými slovními názvy, které si chce stanice patentovat, je také Barrandovská Sedmička.

Lukáš Polák: Kino Barrandov novou stanicí? Majitel TV Barrandov si registruje ochranné známky

Česko-slovenská Fashion TV brzy v HD rozlišení

Významný technologický skok připravuje pro své diváky módní a lifestylová stanice Fashion TV, konkrétně její česko-slovenská verze. Od 1. října by měl tento program začít vysílat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Server DigiZone.cz o tom informovala generální ředitelka lokální pobočky tematického kanálu GABRIELA DROBOVÁ. Původně jsme chtěli začít vysílat v HD kvalitě od 1. září, ale vzhledem k tomu, že jsme nestihli do HD převést veškerou grafiku, rozhodli jsme se termín o měsíc posunout, uvedla Drobová. Nejznámější tváří česko-slovenské Fashion TV je modelka a moderátorka NIKOL MORAVCOVÁ.

Drobová nechtěla nikdy komentovat, kdo provoz lokální pobočky financuje. Vždy hovořila pouze o bohatém investorovi, který si přeje zůstat v anonymitě. Jako provozovatel stanice je na webu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) uvedená společnost Fashion TV. Podle obchodního rejstříku jsou jejími jednateli kromě samotné Gabriely Drobové také KAROL RUMAN a JAROSLAV PACKA. Ruman zároveň figuruje i v dozorčí radě Fashion TV. Drobová je šéfkou česko-slovenské pobočky od začátku roku 2011, stanice však na našem trhu působí již od března 2009. Tehdejším provozovatel kanálu byla firma Carolinas Corporation.

Lukáš Polák: Česko-slovenská Fashion TV začne vysílat od 1. října ve vysokém rozlišení

Ukázka z vysílání kanálu FashionBox
Autor: repro foto FashionBox

V HD kvalitě dříve vysílala stanice FashionBox, na satelitu ale později přešla do standardní kvality.

Stručně

Společnost CoopTV, telekomunikační družstvo, provozovatel lifestylové televize Harmonie, je velmi blízko dosažení dohody týkající se rozšíření signálu stanice do dalších koutů České republiky. Serveru DigiZone.cz to sdělili zástupci tohoto programu.

Lukáš Polák: Harmonie TV: Jsme blízko k dosažení dohody s Českými Radiokomunikacemi

Dvousettisícovou pokutu udělila na svém posledním zasedání provozovateli televize Active, společnosti TV CZ, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Vyplývá to z jejího čtvrtečního zápisu, který čítá téměř tři desítky stran.

Lukáš Polák: Active TV dostala dvousettisícovou pokutu, ale ne za podvodné soutěže

Lifestylový kanál E!, který je také součástí některých kabelových a IPTV operátorů v České republice, plánuje své vysílání lokalizovat. V současné době se jedná o mezinárodní verzi stanice, která je přenášena v angličtině přímo z Los Angeles.

Lukáš Polák: Lifestylový kanál E! začne vysílat v průběhu podzimu v češtině

Společnost HBO Europe, provozovatel kanálů HBO a Cinemax v České republice a naSlovensku, připravuje v souvislosti se svým videoportálem HBO GO další novinky. Jejich vývoj by se tedy rozhodně neměl zastavit tím, že služba se rozšířila také k větším operátorům

Lukáš Polák: HBO připravuje v souvislosti s portálem HBO GO další novinky

Novou multimediální platformu, která bude dostupná na mobilních zařízeních, připravuje ke spuštění jeden z nejprestižnějších fotbalových klubů světa, španělská FC Barcelona. Mezi čtyřiceti zeměmi, jež budou mít to štěstí službu využívat, je i Česká republika.

Lukáš Polák: Fotbalová Barcelona spustí novou multimediální službu dostupnou i v Česku

BRAND24

Rakouský regulátor KommAustria, který je možné označit za tamní obdobu Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), vyhlásil ve čtvrtek výběrové řízení na operátora, jež zajistí plánovaný přechod z původní technologie DVB-T na DVB-T2.

Lukáš Polák: Rakouský telekomunikační úřad formálně zahájil přechod na standard DVB-T2

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).