Hlavní navigace

Dětská stanice Disney Channel začne konečně vysílat širokoúhle

29. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Co se týká HD verze tohoto kanálu, společnost Channels o ní v tuto chvíli nemá prozatím žádné informace. Vysoké rozlišení tak dětské kanály až na výjimky prozatím myjí.

Dětská stanice Disney Channel zahájí na začátku příštího roku konečně vysílání v širokoúhlém formátu. Jako termín pro tento přechod byl zvolen 29. leden 2015. Vyplývá to z informací serveru DigiZone.cz. Společnost Channels, která zastupuje tuto stanici na českém a slovenském trhu, o této skutečnosti už informovala provozovatele placených služeb – kabelové, IPTVsatelitní operátory. Ty mají dostatek času (přesně tři měsíce) se na tento krok připravit. Disney Channel je jedním z malá placených kanálů ve standardním rozlišení, které vysílají ve formátu 16:9.

BRAND24

Ukázka z vysílání nekódované německé verze stanice Disney Channel
Repro foto Disney Channel Deutschland (pro DigiZone.cz Čestmír Polák)

Ve formátu 16:9 vysílá například německá verze Disney Channel a řada dalších

ČTĚTE TAKÉ: Disney Channel prošel plánovanou proměnou, formát obrazu si ale ponechal

Disney Channel představuje rodinnou zábavu světoznámé společnosti Walt Disney. Svým divákům nabízí kromě pestré programové nabídky se zaměřením primárně na chlapce a dívky ve věku od 2 do 16 let také vysílání výhradně v českém jazyce. Programová nabídka kanálu zahrnuje mix animovaných a hraných seriálů, filmů, hudebních pořadů i formátů pro celou rodinu. Vysílací schéma následuje zvyky diváků – od ranních bloků pro nejmenší (Disney Junior), po odpolední zábavu pro starší děti až po večerní pořady pro teenagery a rodiče. Největším konkurentem stanice je program Nickelodeon.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).