Hlavní navigace

Déčko rozjíždí velkou letní soutěž v geocachingu Zachraňte duhu

26. 6. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – ČT chce podpořit zájem dětí o kulturně či historicky významné lokality v České republice a o přírodu. Pro rozšíření soutěže do všech regionů se tak spojila i s Junákem.

Unikátní letní soutěž, v níž propojí „pirátské vysílání“, web, přírody, památky a skauty a skautky, rozjíždí dětský kanál České televize ČT :D. První prázdninový týden zahájí multimediální kampaň Zachraňte duhu, v níž chce pomocí populárního geocachingu podpořit zájem dětí o kulturně či historicky významné lokality v České republice a o přírodu. Kavčí hory spojily síly s Junákem, aby soutěž dostaly do všech regionů České republiky. Základem soutěže je fiktivní příběh, ve kterém z Déčka mizí vinou Černobíla všechny barvy, které budou děti moci zachránit.

K TÉMATU: Léto v České televizi: dvakrát týdně Malý pitaval, z Barrandova se na ČT 1 stěhuje Vinnetou

„Legendu budeme v průběhu prázdnin dále rozvíjet, zatímco se Déčko bude ve svých pořadech a upoutávkách postupně odbarvovat, a to až do jeho prvních narozenin. Je to vůbec poprvé, kdy se mění v závislosti na nějaké netelevizní aktivitě samotné vysílání,“ vysvětlila vedoucí dětského webu www.decko.cz Štěpánka Sunková. „Těžiště hry nicméně spočívá v tom, že budou děti spolu s rodiči hledat na zajímavých místech barevné symboly, po jejichž vyplnění na webových stránkách dostanou šanci získat hlavní výhru. V tomto smyslu jsme připravili dokonale multimediální aktivitu, jejímž hlavním cílem je motivovat děti k pobytu v přírodě a rodičům dát záminku k zábavným výletům. Už nyní z prvních reakcí diváků víme, že jsme se vydali správnou cestou.“

BRAND24

Česká televize v rámci soutěže Zachraňte duhu ukryla symboly na téměř sto čtyřiceti místech po celém Česku, jejichž seznam bude zveřejněn na stránkách www.zachranteduhu.cz. Vedle historických či kulturních památek a turisticky atraktivních míst budou schránky s barevnými symboly umístěny i v přírodě, kam je ukryli členové regionálních skautských oddílů. „Rádi se podílíme na organizaci dobrodružné hry, která vybízí děti i rodiče k výletům do přírody, poznávání pěkných míst v jejich kraji, a to chytrou formou, při které si osvojí nové dovednosti, třeba z orientace v přírodě,“ uvedl starosta Junáka – svazu skautů a skautek ČR Josef Výprachtický.

Soutěž Zachraňte duhu vychází i z filozofie dětského kanálu. „Od počátku Déčko chápeme nejen jako televizi pro děti, ale také jako zábavně-vzdělávací platformu. Chceme děti inspirovat a probouzet v nich chuť zkoušet nové věci a aktivně se učit. Prázdninová hra, která je bude motivovat k trávení volného času jinak než u televize, je tak paradoxně přesně tím, o co se snažíme,“ popisuje výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha. „Celý program Déčka je postaven tak, aby se v něm v kratších časových úsecích střídaly nejen témata a formáty, ale i věkové skupiny cílových diváků. Tím chceme dosáhnout právě toho, aby se děti nedívaly kontinuálně.“ Soutěž Zachraňte duhu vyvrcholí 29. srpna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).