Hlavní navigace

Názory k článku Čtenáři DigiZone.cz: Předělat Rádio Wave na mainstream? Ani náhodou!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2008 13:48

    bez přezdívky
    Toto je také na vyšší úrovni a opět si dovolím totéž, co v minulém případě, tedy copy and paste:

    ,,Co ještě si Rada Českého rozhlasu a někteří členové jeho managementu proti Radiu Wave vymyslí?! Jejich argumentace je nehorázná, zjevně o vysílání Radia Wave a jeho hodnotě v českém éteru neví nic.

    Problematická skladba byla velmi úspěšná v roce 2000 v Hitparádě Radia 1. Hrálo ji také např. mainstreamové Rádio Hity v Olomouci. Nikomu to samozřejmě nevadilo. Teď však bude rada starších (ale nikoliv moudrých) těm "chuligánům" z Radia Wave ukazovat správnou cestu.

    Nesouhlasím s mainstreamovou vizí Richarda Medka. Zajímavé je, že to říká zrovna člověk, který účinkoval v projektech pro mladé E+M/Rádio Mikrofórum. Pamatuji se, že byl slyšet i v legendárním metalovém pořadu Gung-Ho. To bylo na začátku 90. let značně menšinové vysílání. A působilo na mne jako na "nehotového člověka, který si teprve utváří své názory". Byl jsem "posluchač, který pro budoucnost národa není úplně perspektivní".

    Dnes jsem vděčný za to, že jsem už v deseti dvanácti měl přístup k alternativní hudbě. A nevyrostl ze mě gauner, budižkničemu, narkoman, ale ani tupá standardizovaná konzumní ovce bez názoru.

    Český rozhlas by ze své podstaty měl hýčkat menšiny a mladou alternativní kulturu a životní styl. Místo toho už zmizela z názvu té "nevychované" stanice číslice "4". ČRo tím chce naznačit, že s Radiem Wave se už nepočítá."

    (autorem je nick OVI na serveru radiotv)
  • 27. 10. 2008 13:41

    bez přezdívky
    Na toto téma se myslím vyjádřil zcela nejlépe tento pán, přímo v diskusi na radiu Wave, přijde mi to tak skvělé, že nezbývá nic jiného nežli přes myš a schránku, pěkně, copy and paste:

    ,,Tak toto už je ovšem moc. Jak může něco takového vypustit z huby programový šéf rádía? Takže tím, že si rád Wave poslechnu, nejsem budoucnost národa a jsem tedy v očích tohoto pána jen jakýsi póvl?? A mimochodem, není právě nejvíce posluchačů alternativních žánrů právě mezi vysokoškoláky? A ti (včetně mě) jsou teď označeni jedním z vedoucích pracovníků veřejnoprávního rozhlasu za něco méněcenného! Kdo je tedy podle pana Medka budoucností tohoto národa? Lidi co vidím denně odpoledne vysedávat u hospody a poslouchat jím proklamovaný mainstream?? Nějak si po přečtení těchto žvástů připadám jako v jiném světě. Jaksi jsem si až doteď myslel, že budoucností jsou vzdělaní lidé s vlastním názorem, ovšem vedení ČRo mi připravilo velmi studenou sprchu... Jak je možné že jsou tito lidé vůbec ve svých funkcích? Takových nesmyslů, co se jim na této schůzi povedlo vyplodit se jen tak nevidí. Myslím by nebylo na škodu informovat Primal Scream, kdo je tady označuje za propagátory fašismu. Vsadím se, že většina "méněcenných" posluchačů RW by zvládla jejich text přeložit daleko lépe než "expert" rady ČRo. Buďto jsou tedy radní a vůbec vedení ČRo značně nekompetentní osoby, anebo se jedná o cílenou likvidaci RW, k čemuž se osobně přikláním, protože to je už moc velká shoda náhod a lidí. Pro lidi z Radia Wave - myslíte si že se nemůžete nějak aktivně bránit? Vždyť jste byli v podstatě lživě obviněni a také označeni (jelikož připravujete vysílání, tak předpokládám že máte k alternativním směrům vztah) za méněcenné spolu s 114 tisíci posluchači (počítáno i s podobně zaměřeným Radiem 1). Váš osud je jinak asi stejně jasný, protože pokud se přejde na mainstream, tak je RW de facto mrtvé. Zajímavé ale je, že jinde to bez problémů funguje a mají na menšinové posluchače poněkud jiný názor - Radio_FM, FM4,.. a je škoda, že když už to vypadalo, že se ledy hnuly i u nás a že půjdeme po stopách moderních zemí, je vše opět zničeno. Každopádně máte moji podporu a snažte se udržet RW tak jak je, aby mělo stále svou tvář. Jinak totiž už nebude mít smysl. S pozdravem Jaroslav Martínek, alias ostuda národa... "
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).