Hlavní navigace

ČT představila své plány, ČRa spouštějí další vysílače pro DVB-T2 a Český rozhlas se chystá na „DAB ofenzívu“

29. 7. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Karel Choc
TÝDENNÍ REVIZE – Týden sice nebyl na události příliš bohatý, ale za pozornost stojí třeba i to, že Česká pošta spustila vlastní kanál na YouTube.

Česká televize představila plány na letošní podzim

Na úvod tiskové konference upozornil generální ředitel České televize Petr Dvořák, že původní dramatická a zábavná tvorba činí až 40 % programu. Hlavním tahákem podzimního schématu jsou tři premiérové seriály. Dva z nich se týkají druhé řady První republiky a Soudce AK, plnou novinkou je komediální seriál Trapný padesátky.

Děj druhé řady První republiky se posouvá o osm let do roku 1928 a mezi novými tvářemi se objeví Anna Fialová a Brigita Cmuntová v rolích dcer Valentových, dále třeba Stanislav Majer nebo Vladimír Polívka. Režisér Biser Arichtev slibuje dynamičtější a akčnější děj jednotlivých epizod.

Jan Brychta: Podzimní schéma České televize oživí První republika, Soudce AK a Trapný padesátky

Jan Brychta: Jaká byla tisková konference České televize? Prohlédněte si galerii

České Radiokomunikace (ČRa) spouštějí další dva vysílače pro DVB-T2/HEVC

ČRa pokračují v budování sítí DVB-T2 a v pondělí 31. července 2017 se dočkají obyvatelé na Pardubicku (vysílač Krásné) a Domažlicku (Vraní vrch). Na Domažlicku má zároveň dojít k výraznému zlepšení pokrytí. V přechodové síti diváci naladí 14 programů, další by měly postupně přibývat.

V srpnu pak mají být spuštěny další dva vysílače (Cheb, Zelená hora a Sušice, Svatobor), v září Trutnov, Černá hora a Brno, Kojál. Podrobněji ve fotogalerii níže.

Bohumil Herwig: DVB-T2: ČRa v pondělí spustí další dva vysílače. Ohlášeno je výrazné zlepšení signálu na Domažlicku

Český rozhlas spustí svou „DAB ofenzívu“ na podzim

Spuštění pravidelného DAB+ vysílání považuje generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral za ideální marketingový nástroj pro propagaci digitálního rádia.

Chápu, že komerčnímu sektoru vyhovuje současný status quo, ve kterém jsou pozice jednotlivých hráčů poměrně jasně rozdělené. Rozumím i jejich obavě z možného vzniku nové konkurence, ale na druhou stranu mě překvapuje, že si vůbec neuvědomují obrovskou výhodu při lepším cílení reklamních investic a dalších možností, které DAB nabízí. To je pro mě prostě nepochopitelné a vnímám to jako takové zvláštní a značně zpátečnické uvažování, říká v rozhovoru René Zavoral.

Jan Brychta: René Zavoral – DAB ofenzívu spustíme už letos na podzim

Stručně

Dnes navečer AXN oznámilo, že „spolupráce mezi O2, poskytovatelem televize přes internetový protokol (IPTV), a televizním kanálem AXN nebude v České republice od 1. srpna 2017 z obchodních důvodů obnovena“.

Bohumil Herwig: Spolupráce AXN a O2 je u konce

Vlastní YouTube kanál nazvaný ČPTV spustila Česká pošta. Jednotlivá videa doprovází zpěvák Julián Záhorovský, známý z talentové televizní soutěže Česko hledá Superstar. Aktuálně Záhorovský pracuje pro Českou poštu na pozici specialisty pro sociální sítě. Na záběrech vystupuje se žlutou parukou a zrcadlovými slunečními brýlemi. Státní podnik si od této aktivity slibuje možnost komunikace se zákazníky vtipnou a odlehčenou formou, kterou jim chce poskytovat potřebné rady a tipy.

Jan Brychta: Vlastní YouTube kanál nazvaný ČPTV spustila státní Česká pošta

Recenze sedmé řady Hry o trůny stojí za to stejně, jako samotný seriál. Nejprve ale… Před zhlédnutím Dragonstone, prvního dílu 7. řady, jsem si připomněl děj posledních dvou dílů řady předchozí. Pamatujete se na bitvu bastardů mezi Jonem Snowem a Ramsey Boltonem? To byla zřejmě nejbrutálnější středověká řežba, kterou jsem kdy viděl, a NE, ani výpravná veledíla jako Gladiátor nebo Alexandr Veliký se tomu nemůžou rovnat, protože tam šlo jen o výpravu, kdežto v GoT se pracuje s psychologií a příběhem daleko více. Mimochodem takové hromady mrtvol neměli nikde…

Zdeněk Strnad: Game of Thrones 7 – tahle zima bude krvavější než ty předtím

Před měsícem internetová televize Kuki u vybraných pořadů z pětice kanálů skupiny Nova (Nova HD, Nova 2 HD, Nova Cinema HD, Nova Action HD a Nova Gold HD) prodloužila tzv. zpětné zhlédnutí ze dvou dnů na týden. Nyní můžete sledovat odvysílané pořady až týden zpětně, tedy 168 hodin, u řady dalších kanálů.

Bohumil Herwig: Kuki zavádí týdenní zpětné zhlédnutí pořadů u dalších kanálů

Diváci, kteří přijímají volné vysílání slovenské Plustelky pomocí antény, budou moci během prvního srpnového týdne sledovat nový kanál Sport 1 zdarma v rámci sedmidenní ochutnávky.

Jan Brychta: Nabídku slovenské placené DVB-T platformy Plustelka rozšíří kanál Sport 1

Nejrychleji rostoucí oblastí podnikání O2 byly v prvním pololetí finanční služby. Výnosy v této oblasti dosáhly téměř osmdesáti milionů korun. Místopředseda představenstva a finanční ředitel společnosti Tomáš Kouřil dodává: Podařilo se nám prodloužit dobu, po kterou budeme moci využívat ochrannou známku O2, o další tři roky až do ledna 2022. I nadále zůstaneme členem partnerského programu skupiny Telefónica. S tím bude spojená předplatba ve výši zhruba 900 milionů korun, kterou musíme zaplatit do konce tohoto roku.

Jan Brychta: Největší tuzemská IPTV služba O2 TV hlásí téměř 260 tisíc aktivních set-top boxů

Mediální skupina MTG, někdejší spolumajitel televize Prima, dokončila dříve oznámenou akvizici stoprocentního podílu v americké firmě Kongregate, která vyvíjí a vydává počítačové hry. Zveřejněná cena transakce dosáhla 55 milionů amerických dolarů.

BRAND24

Jan Brychta: Švédská mediální skupina MTG dokončila akvizici herního vývojáře Kongregate

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).