Hlavní navigace

ČT jedničkou závěru roku, na CES 2017 uvedena řada nových OLED

7. 1. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: CES
TÝDENNÍ REVIZE – Markíza také ukončila vysílání ve slovenském DVB-T a Skupina Nova chystá přejmenování některých stanic.

Na CES se vedle nových TV a projektorů opět objevují i chuťovky. Jako třeba vznášející se reproduktor

CES oslavuje už 50. výročí a na ploše skoro 250 tisíc metrů čtverečních bude k vidění přes 3800 vystavovatelů ze 150 zemí světa. Více než 850 jich vystavuje poprvé. Veletrh probíhá od 5. do 8. ledna a mezi hlavními produktovými kategoriemi najdete i drony, biotechnologie či 3D tisk. Chybět nebude ani základ v podobě audia a videa, který veletrh doprovází od samého počátku.

Chuťovkou je vznášející se reproduktor od LG nebo také prohnutý monitor Acer s filmovým poměrem stran 21:9. A také 4K projektor Sony, který při vzdálenosti pouhých 16 cm od stěny vytvoří obraz o úhlopříčce 254 cm. Nezahálel ani Panasonic a uvedl další televizor s obrazovkou OLED. Stejně jako na podzim 2015 i nyní jde o jediný model s úhlopříčkou 165 cm (65") a chystá se s ním opět i na certifikaci THX. LG si namísto THX zvolilo za partnera Technicolor, a dokonce byl s použitím tohoto jména vytvořen i speciální přednastavený obrazový režim některého z jeho nových televizorů.

Bohumil Herwig: Veletrh CES 2017: OLED bez reproduktorů a překvapení jménem QLED

Bohumil Herwig: Veletrh CES 2017: Netgear uvedl kombinaci Wi-Fi směrovače a přepínače, TP-Link router pro video ve 4K

Bohumil Herwig: V Las Vegas začala světová elektronická událost číslo 1, veletrh CES 2017

Česká televize jedničkou závěru roku. Patřil jí i nejsledovanější pořad roku 2016

Programová nabídka České televize loni oslovila nejvíce diváků od roku 2009. S průměrným podílem na publiku 30,96 % se tak z hlediska sledovanosti stala veřejnoprávní televize v roce 2016 nejúspěšnějším vysílatelem na tuzemském televizním trhu, říká se v zaslané zprávě.

Vánoční pohádka České televize Pravý rytíř se dokonce stala nejúspěšnější štědrovečerní premiérou za posledních patnáct let a živě ji v televizi sledovalo 3,051 mil. diváků ve skupině 4+ a v rámci iVysílání ji do sedmi dnů od premiéry zhlédlo ještě dalších 29 tisíc diváků. Celková sledovanost Pravého rytíře tak byla v tomto období, a ve zmiňované skupině, 3 286 000 diváků.

Bohumil Herwig: ČT vykázala divácky nejúspěšnější rok za posledních osm let


Autor: Česká televize

Od února budou jménem Nova začínat všechny kanály

Od 4. 2. 2017 tak vzniknou Nova 2, Nova Action a Nova Gold. V nabídce dále zůstávají i placené sportovní stanice Nova Sport 1 a Nova Sport 2 a na Slovensku Nova International. Datum není vybráno náhodně, 4. února před 23 lety zahájila televize Nova své vysílání.

Jan Brychta: Nova sjednotí názvy svých stanic ke 4. únoru


Autor: TV Nova

Stručně

Príjem televízneho signálu prostredníctvom antény je už minulosť. Zvoľte si satelitný, káblový alebo IPTV príjem televízneho signálu a využívajte všetky výhody moderného vysielania, píše televize Markíza na svém webu.

Bohumil Herwig: Markíza opravdu ukončila své vysílání v pozemním DVB-T


Autor: Petr Jakub

IPTV služba O2 TV spustila novou sportovní stanici nazvanou O2 TV Tenis. Ta zahájila vysílání stylově, a to přímými přenosy právě v multidimenzi, kdy nabídla úvodní souboje série WTA z čínského Šen-Čenu a z australského Brisbane.

Jan Brychta: O2 TV dnes představila specializovaný program O2 TV Tenis

Ještě před koncem roku byla do seznamu televizorů a set-top boxů kompatibilních s budoucím českým DVB-T2/HEVC přidána další zařízení. Mj. je tu i nová značka TV na českém trhu – Vivax. V seznamu se také objevují Finlux a Evolveo.

Bohumil Herwig: DVB-T2 ověřeno: ČRa zařazují do seznamu další přístroje. Konečně je tu i nový set-top box

Obchodně bude nový program Prima Plus na Slovensku zastupovat společnost Joj Group. Novou stanici si bude moct naladit většina slovenských domácností s placenými televizními službami. Jsme velmi rádi, že jsme se na distribuci kanálu Prima Plus na Slovensku dohodli s významnými operátory, jako je M7 Group, UPC Broadband Slovakia, Slovak Telekom a řada dalších, díky čemuž může vysílání Primy Plus sledovat na 1,4 milionu slovenských domácností s placenou televizní službou, uvedl Marek Singer, generální ředitel FTV Prima.

Jan Brychta: FTV Prima se domluvila se slovenskými operátory na distribuci kanálu Prima Plus


Autor: FTV Prima

Náš spolupracovník opět sestavil přehled nových kanálů, které by neměly uniknout pozornosti satelitních diváků. Novinky uspokojí sportovní i hudební fanoušky, změny se týkají i českých programů a platformy Skylink.

Martin Hovorka: Nejzajímavější satelitní kanály, které zahájily vysílání během prosince

BRAND24

Od neděle 1. ledna 2017 se začne ve vysílání české stanice JOJ Family objevovat zahraniční produkce. Ve vysílání se objeví dva německé seriály a filmy v žánru katastrofický. Stanice také chystá další českou produkci. Česká JOJ Family odstartovala 5. září 2016. Její program byl od začátku poskládán z pořadů produkce slovenské TV JOJ, 16. října začala vysílat i české filmy a seriály a od dnešního dne pak zařazuje také zahraniční produkci.

Petr Jakub: Česká JOJ Family najíždí na zahraniční produkci

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).