Hlavní navigace

České Radiokomunikace od včerejška v rukou australské skupiny Macquarie

28. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
28. 1. 2011

Prodej Českých Radiokomunikací, největšího provozovatele televizních a rozhlasových vysílačů v zemi, australské skupině Macquarie, včera dospěl do svého závěru. Dovoluji si vám zaslat tiskovou zprávu k ukončení prodeje Českých Radiokomunikací, které ve večerních hodinách přešly definitivně do rukou australské skupiny Macquarie, napsala serveru DigiZone.cz Soňa Kotrbová ze společnosti CEE Practice Development Manager Corporate/ M&A, která se na akvizici za 14 miliard korun podílela.

K TÉMATU: České Radiokomunikace mění majitele, za 14 miliard Kč je koupí Australané

BRAND24

Obchod vede v žebříčku transakcí, uskutečněných v minulém roce ve střední a východní Evropě, a je s přehledem největším obchodem v rámci České republiky. Poté, co prodej povolil antimonopolní úřad, byla včera transakce úspěšně dokončena. Největší prodej závěru roku je dokladem toho, že trh ožívá. Rozhodující impulzy pro aktivitu na trhu fúzí a akvizic přicházejí z reálné ekonomiky, která se začíná zvedat. Aktivita na evropských trzích v závěru roku 2010 byla nejvyšší od roku 2008, konstatuje Kotrbová.

Australská skupina Macquarie získala České Radiokomunikace od skupiny fondů Mid Europa Partners, které do firmy vstoupily v době začínají digitalizace televizního vysílání. Součástí obchodu nebyl 39-procentní podíl v české pobočce mobilního operátora T-Mobile, který původně České Radiokomunikace vlastnily. Ten si ponechal jejich původní vlastník. Nový majitel ČRa je největším provozovatelem rozhlasových a televizních vysílačů v Austrálii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).