Hlavní navigace

CPress Media vydává první tištěný časopis o digitální televizi

Brno, 17. prosince 2008 – Na rozšiřování digitálního vysílání a postupné vypínání toho analogového reaguje CPress Media vydáním časopisu Digitální televize. Jeho cílem je pomoci nejširší veřejnosti s problémy spojenými s přechodem na digitální vysílání.
18. 12. 2008

Sdílet

Vydavatelství CPress Media potvrzuje postavení jedničky na poli tištěných magazínů v oblasti informačních technologií a komunikace. Jako první v České republice připravilo tištěný magazín věnovaný digitalizaci televizního vysílání, nazvaný Digitální televize. Jeho náplň tvoří desítky rad a návodů, průvodci nákupem i zapojením a také bonus v podobě kompletních map pokrytí našeho území až do roku 2011.

Speciál Digitální televize se zrodil v tvůrčí dílně počítačového časopisu Computer a odborného webu AVmania.cz věnovaného audio-video technice: K nápadu připravit časopis Digitální televize nás přivedli vlastně sami čtenáři. Nejen v internetových diskusích, ale i v dopisech, které posílají do redakcí, se nás ptají na řešení problémů spojených s přechodem na digitální vysílání. Některé jsou jednodušší, jiné složitější, jedno však mají společné – ukazují, že ucelený a hlavně srozumitelný průvodce digitalizací veřejnosti chybí, vysvětluje Tomáš Holčík, renomovaný počítačový žurnalista a redaktor časopisu Computer.

Dlouholetá zkušenost redakce tištěného čtrnáctideníku Computer s psaním návodů pro nejširší čtenářskou obec v kombinaci s informacemi, k nimž mají odborníci serveru AVmania.cz přístup, dala vzniknout projektu, který lze bez nadsázky označit za „manuál k digitální televizi“. Díky ceně 29 Kč je navíc přístupný celé veřejnosti.

Čtrnáctideník Computer vychází vždy s přiloženým DVD a vzniká s internetovým deníkem Živě.cz ve společné redakci. Tým jedenácti redaktorů tvoří největší a také nejzkušenější IT redakci v ČR. Magazín AVmania.cz je internetový projekt zaměřený na audio-video, domácí kino a další spotřební elektroniku.

Znění zprávy pro okamžité otištění ve vašem periodiku (213 znaků):


Vydavatelství CPress Media připravilo první tištěný titul o digitálním vysílání na českém trhu nazvaný Digitální televize. Kromě rad a návodů přináší také bonus v podobě kompletních map pokrytí ČR až do roku 2011.

Pro další informace v případě zájmu kontaktujte:


Jaromír Puk
šéfredaktor webu AVmania.cz
CPress Media, a. s.
e-mail: jaromir.puk@cpres­s.cz


Michal Politzer
ředitel médií
CPress Media, a. s.
e-mail: michal.politzer@cpres­s.cz

_____________­_________________

O společnosti CPress Media, a. s.

CPress Media, a. s., vznikla 1. září 2008 odštěpením od mateřské firmy Computer Press, a. s. Ta je předním českým vydavatelstvím a nakladatelstvím působícím již od roku 1994 v oblasti internetu, časopisecké a knižní produkce. Ročně vytiskne bezmála 4 200 000 kusů časopisů, nabízí téměř 2000 knižních titulů a weby navštěvuje 900 000 reálných uživatelů při 20 milionech zobrazených stránek každý měsíc. Posláním společnosti je přinášet svým zákazníkům kvalitní a hodnověrné informace a služby s nimi spojené, potřebné pro jejich vzdělávání, profesi, profesní rozvoj nebo i soukromý život a přispívat tak k lepší kvalitě práce i života u nás.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).