Hlavní navigace

Názory k článku Co vlastně říká návrh koncepce digitalizace?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2006 12:03

    Jan Kálal
    Koncepce probíhá veřejným připomínkovým řízením, proto neváhejte a svůj návrh pošlete Ministerstvu informatiky.
  • 8. 2. 2006 12:42

    DT-amater (neregistrovaný)
    Bohuzel uz je pozde:

    "Děkujeme všem za zaslání připomínek ke Koncepci. Veřejná diskuse byla uzavřena k 1. 2. 2006 (14:00 hod.). Dotazy došlé do konce uzávěrky budou zodpovězeny. Na základě došlých připomínek připravíme závěrečné resumé, které uveřejníme v novinkách."

    http://www.micr.cz/scripts/modules/disc/messages.php?did=29
  • 8. 2. 2006 12:59

    ivovi (neregistrovaný)
    Nejdriv jsem to na tom webu micr hledal pekne dlouho, abych si precetl, ze diskuze je uzavrena. Presto jsem to tam poslal.
  • 8. 2. 2006 18:13

    Radek Donát (neregistrovaný)
    ...to je to cele nejake upocene, asi jako kdyz jsem mel odevzdat semestralni praci a premyslel jak to udelat, aby to nikoho moc neprovokovalo a ja si mohl odskrtnout splneny ukol. Unika mi komu je vlastne tato antikoncepce urcena a zda jsou jeji zavery, byt jsou sebemene konkretni, vubec pro nekoho zavazne. Suma sumarum, MICR misto psani not hraje evidentne treti housle a chybejici partituru okukuje z druhe rady. Politici v CR holt zadna dulezita rozhodnuti radeji nedelaji, a kdyz (a mam tim na mysli napr. pana debila doktora Ratha, jen tak na okraj), tak pouze spatna. Smutne :-(

    Nastesti ani zadna koncepce ani novela medialniho zakona nejsou pro zdarny rozjezd digitalniho vysilani vubec nutne. Podstatna jsou jen a pouze vydobyta frekvencni pasma (musi vyjednat CTU na mezinarodni urovni) a rozhodnuti RRTV o programovych licencich. Vse ostatni je balast, ktery nestoji za pozornost. Presneji receno, stoji za to si pouze dat dobry pozor, aby neco z toho hnoje zdarne se vyvijejici proces digitalizace nepospinilo. Zatim to nevypada, ale stacil by jeden takovy DD Rath na MICR a zachran se kdo muzes. :-) Tedy v tomto smyslu koncepci/nekoncpeci MICR osobne spise vitam (aneb, kdo nic nedela, nic nezkazi).
    Zdravi Radek Donat, DVBTshop.net
  • 10. 2. 2006 6:35

    Kominík (neregistrovaný)
    Jakékoliv prodlužování souběžného vysílání proces zdržuje a prodražuje. Nechci ani platit vyšší koncesionářské polatky, ani se dívat, jak kulháme za Evropou. Čí je to neschopnost, že vypnutí analogového vysílání v Praze není v koncepci stanoveno třeba na 30.6.2006?
  • 8. 2. 2006 11:43

    ivovi (neregistrovaný)
    Myslim, ze nejdriv je nutne vytvorit jasnou koncepci s jasnym casovym harmonogramem a pak teprve informovat.

    Jak bych to mozna delal ja, kdybych byl v roli statu (micr, rrtv, ctu):
    1) Do datumu xx prideleni licence multiplexu A, do datumu yy prideleni B, ..do zz C. Tedy licence na multiplex, ne na programy.
    2) Soucasti licence musi byt zavazek zprovozneni do datumu dd pro min pp% popoulace. Do pul roku po prideleni by drzitel musel zverejnit mapu pokryti pro splneni pp%. Stacil by jediny program v multiplexu pro splneni zavazku, do pridani dalsich programu by drzitele licence tlacila ekonomika provozu.
    3) Zajistit sireni ctverice soucasnych programu (CT1,CT2,Nova,Prima) formou bremene uvaleneho na jednotlive licence muxu A,B,C (rozlozit, nebo nejlepe i do jednoho muxu s nejvetsim pokrytim).
    4) Body 2 a 3 by zajistily, ze babicka v Horni Dolni bude vedet ze digitalni signal ctverice programu bude mit od datumu dd nebo "nikdy".
    5) Stanovit bud minimalni datovy tok na program nebo urcit autoritu (ctu?), ktera by hlidala kvalitu obrazu ctverice zakladnich programu, aby nebyla horsi nez analog.
    6) Do roku 2010 povolit vysilani vyhradne v MPEG2, po tomto roce ctverice programu i nadale vyhradne v MPEG2.
    7) Stanovit povine uvadeni energeticke tridy uspornosti set-top-boxu podobne jako u lednicek. Napr. do 4/8W pohot./provoz. spotreby trida A. Nebo pripadne zakazat prodej set-top-boxu se spotrebou nad 10/20W.
    8) Pokud je nutne cekat na konferenci ITU, tak vyhlasit koncepci s harmonogramem do pul roku po konferenci.
    9) Pro celou digitalizaci urcit jeden zodpovedny urad (micr?).
    10) Od stanoveneho datumu vypnuti analogu by se mela odvijet cela koncepce.

    Body 5 a 7 zajisti, ze proklamovane vyhody digitalizace (kvalita obrazu, energeticka uspora) budou dodrzeny. Bod 6 zajisti ochranu investice do set-top-boxu / nove televize.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).