Hlavní navigace

Co bude s regionálními televizemi R1? Jednáme s nimi, říká Prima

1. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 11. 2011

UVNITŘ MAPA Odstřihnutím regionálního vysílání z hlavního programu televize Prima, který se od Nového roku přejmenuje na Prima family a začne využívat novou vysílací licenci, která neobsahuje podmínku sdílení prostoru s regiony, nebudou trpět pouze regionální studia RTA podnikatele Jaroslava Berky, ale i studia R1, která vlastní samotná Prima. Té patří regionální televize v Ústí nad Labem (R1 Lyra), Plzni (R1 Zak), Liberci (R1 Genus), Jihlavě (R1 Vysočina) a Olomouci (R1 Morava).

K TÉMATU: Vysílání Primy končí! Od 1. ledna 2012 z ní bude Prima family, bez regionů

Prima vlastnila ještě další dvě regionální televize, chomutovskou R1 Dakr a karlovarskou R1 Vřídlo. První jmenovanou uzavřela loni před zahájením digitálního vysílání z chomutovské Jedlové hory, druhou letos na podzim. Všechna studia R1 jsou stejně jako studia RTA závislá na pozemním vysílání s Primou, ekonomicky si nejsou schopna zajistit samostatné celodenní vysílání. Kromě hlavní Primy vysílají v ranním bloku také na ženském kanálu Prima love.

KOMENTÁŘ: Prima odstřihne regiony

BRAND24

Prima je na otázky ohledně budoucnosti regionální sítě R1, s níž měla v minulosti velké plány, skoupá. O budoucnosti R1 jednáme s jednotlivými studii. O výsledcích budeme informovat, sdělila na dotaz serveru DigiZone.cz mluvčí Primy Jana Mrákotová. Na otázku, zda budou studia R1 nadále vysílat alespoň v rámci programů Prima Cool a Prima love, případně samostatně a v jakém multiplexu, mluvčí neodpověděla.

Aktuální rozmístění studií R1, vlastněných Primou (Zdroj: Televize R1)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).