Hlavní navigace

Názory k článku Chytrá multimediální cen­tra s Androidem vystrkují tykadla

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 8. 2013 10:17

    bez přezdívky

    Chtěl bych se optat, jestli nemáte informaci, že zařízení Minix, o kterém v článku píšete, podporuje titulkové soubory (.srt, .sub). Díky.

  • 16. 8. 2013 10:18

    Nodar

    před časem jsem po podobných krabičkách pokukoval, ale neexistovaly reference nebo existovaly a nebyly pozitivní. Dnes bych už ale šel pro audio/video aplikace raději jiným směrem. Než suplovat dotykové ovládání Androidu nedokonalými ovladači, chtěl bych raději takovou podobnou krabičku s nainstalovaným XBMC. Android to už podporuje.
    Výhoda XBMC je odladěné a výborně navržené GUI pro snadné ovládání obyčejným DO od TV. Tzn. žádný ping pong s ovladači a ovládání komfortní jako u HTPC.
    Ale pro někoho kdo chce na TV i surfovat, číst poštu a hrát hry je samozřejmě lepší varianta Android.

  • 16. 8. 2013 19:06

    gomes1

    Pořídil jsem X5 už loni jako náhradu za HTPC. Osobně resim přehrávání filmu s titulky tak, ze NAS publikuje disky ve formátu CIFS (samba...tedy Windows sdílení) a na androidu použijí nějaký manager souboru který umí přistoupit na CIFS např.ES file explorer, který soubor vcetne titulku předá prehravaci např. MXplayer.
    Pres DLNA lze pustit film, foto nebo hudbu, ale titulky u filmu to asi neumí. X5 se chová jako obyčejný mobil s androidem,takže pokud mate mobil nebo tablet s výstupem HDMI, tak si to můžete vyzkoušet na doma na WiFi.
    Například funguje i přehrávání stahovanych filmu z ulozto tak ze se prohlížeč na začátku stahovani zeptá jakému programu soubor předat a zvolíte např.MXplayer a je to.

    Ovládání resim wireless myši od logitechu, která snímá kromě skla snad na všem, mam i klavesnici ale tu jsem soupnul do skrine. Mys používáte jako by jste tahali prstem a u většiny programu funguje i kolecko , takže v prohlížeči jde scrolovat a zoom resim poklepanim na stránku. Ovládání mysi,ale není funkcni u řady her které vyžadují dotykový vstup, to se pak řeší premapovanim na bezdrátový ovladač Xbox a ps3 nebo na mobil připojeny ke stejne wifi.
    XBMC intenzivně vylepšují vyuziti HW akcelerace, ale stále plynule prehrava do 720p, na rozdíl od MXplayeru s hw akceleraci, který přehraje cokoli.

    MINIX před par dny vydal image androidu 4.2.2, ale ještě jsem ji nestihl vyzkoušet. Dlouho jsem čekal na zprovoznění vicekanaloveho zvuku pres opticky výstup,ale to uz nyní funguje dobře, je jen skoda ze použity procesor neumožňuje poslat vícekanálový zvuk pres hdmi.

    Osobně jsem X5 pořídil i jako vyhledovou náhradu za PC se spotrebou 2W, v teto roli je android zcela nevhodny z duvodu obrich ovladacich prvku a nedostatku sw pouzitelnych na seriozni praci napr.libovolne android office maji desetinu funkci v porovnani verzi pro stolni pc. Řešením je instalace linuxu, který je už k dispozici a podpora hw akcelerace je do něj postupně přidávána :-)

  • 16. 8. 2013 20:33

    Jiří Macich ml.

    Ano. Kouzlo je v tom, že nejste omezen tím, co umí nebo neumí zařízení. Na Google Play je na výběr řada přehrávačů videa s nejrůznějšími funkcemi včetně podpory titulků v externím souboru.

  • 16. 8. 2013 20:39

    Jiří Macich ml.

    „Před časem“ je při dnešním tempu vývoje dlouhá doba :-) Také jsem si vyzkoušel hromadu obdobných zařízení fungujících jen při hodně dobré náladě, ale myslím, že trh se postupně čistí. Minix je to myslím důkazem.

    Co se týče GUI, tak Minix používá grafickou nadstavbu jednoduše ovladatelnou běžným dálkovým ovladačem. Klasické GUI systému Android přichází, jen když chcete.

    Létajícím myším osobně také moc nefandím, ale třeba klávesnice s integrovaným touchpadem je rozumné řešení. Když na HTPC opustím Windows Media Center / PowerDVD / XBMC (různě to střídám), tak po takové klávesnici sáhnu. Jenže za ní chtěl Logitech svého času bezmála 10 000 Kč. Dnešní modely vyjdou na desetinu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).