Hlavní navigace

Chytrá domácnost podle Samsungu

14. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Samsung
Na výstavě Design Week v Miláně ukázala společnost svou představu inteligentního bydlení v podobě tzv. „Premium House“.

Postaven je na tom, že všechna zařízení jsou propojena a spoluvytváří jednotnou platformu na bázi bezdrátového propojení a mohou tak být ovládána prostřednictvím chytrého telefonu, tabletu či televize.

Jelikož je propojeno opravdu vše, můžete přes tablet Galaxy NotePro 12.2 řídit osvětlení, domácí spotřebiče, ale dokonce i digitální fotoaparáty. V reálném čase můžete sledovat spotřebu energie každého připojeného zařízení a například díky inteligentní LED žárovce lze vidět i okamžitou úsporu energie.


Autor: Samsung

Ve středu kuchyně se nachází interaktivní stůl, na kterém se zobrazuje nejrůznější digitální obsah, včetně denního tisku či receptů od renomovaného italského šéfkuchaře Davida Oldaniho.

V kuchyni pak najdete chladničku Food Showcase, která dělí potraviny podle doby skladování, což by se určitě hodilo většině z nás.

BRAND24

V ložnici je k dispozici například váha Body Scale, která vaši hmotnost automaticky přes Bluetooth odešle do aplikace S-Health v chytrém telefonu, takže je váš fitness program neustále aktualizovaný. A třeba v prádelně se přes WiFi napojíte na pračku z řady Crystal Blue (WW9000) a díky aplikaci Smart Washer od ní můžete – opět v reálném čase – přijímat aktuální informace.

Samsung svůj Premium House realizoval ve spolupráci se společnostmi Easydom, Edison Web, Evoluendo, Cargo, Gewiss, Imecon Engineering, Practix a Samsung Techwin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).