Hlavní navigace

Český telekomunikační úřad řeší budoucnost regionálních sítí

20. 7. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český telekomunikační úřad navrhuje prodloužení individuálních oprávnění regionálních sítí, některých vysílačů by se ale nemuselo týkat.

Do poloviny srpna mají dotčené subjekty čas vyjádřit se k návrhu opatření obecné povahy ohledně využití rádiového spektra, které na svých stránkách zveřejnil Český telekomunikační úřad. Jeho součástí je i návrh na prodloužení individuálních oprávnění do 30. června 2020 pro rádiové kmitočty z pásma 694–790 MHz a do 31. prosince 2018 pro rádiové kmitočty z pásma 470–694 MHz.

BRAND24

Obě navrhovaná prodloužení mají ale několik výjimek, které se týkají vysílačů uvedených v přiložené tabulce. Jejich provoz by měl z důvodů mezinárodní koordinace předmětných rádiových kmitočtů skončit ke konci letošního roku.


Autor: ČTÚ

Individuální oprávnění, které nelze provozovat po 31. prosinci letošního roku.

Pokud by byl tento návrh realizován, přišla by regionální síť 8, kterou provozují České Radiokomunikace, o pokrytí v okolí Plzně, Pardubic a Českých Budějovic. Regionální síť 20, která taktéž patří Českým Radiokomunikacím, by musela oželet vysílač v Karlových Varech. Zbylé lokality patří regionální síti 7, kterou provozuje společnost Progress Digital. Ani jeden z dotčených operátorů nechtěl návrh ČTÚ komentovat s tím, že je ve fázi připomínkového řízení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).