Hlavní navigace

Český rozhlas České Budějovice dostane od zítra nový VKV vysílač v Táboře

26. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejvýznamnější změnou v oblasti VKV pro veřejnoprávní rozhlas je ovšem start Českého rozhlasu Plus v tomto kmitočtovém rozsahu. Ten je stanoven na 2. listopadu.

Jihočeské studio Českého rozhlasu se od zítřka dočká třetího vysílače v pásmu VKV. Po Českých Budějovicích (106,4 MHz, Kleť) a Slavonicích (88,2 MHz, Wolkerova ulice) bude nové stanoviště vybudováno i v Táboře, konkrétně v lokalitě Radimovice u Želče. Nový vysílač ČRo České Budějovice bude fungovat na kmitočtu 103,9 MHz. Půjde o dokrývací kmitočet a jeho signál bude mít vyzářený výkon 100 wattů. Další informace o tom, jak si naladit stanice Českého rozhlasu, najdou zájemci na webových stránkách Jak nás naladíte.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: VKV síť Rádia Plus bude mít deset vysílačů, Vltavě odebere i významné kóty

Nejvýznamnější změnou v oblasti VKV pro veřejnoprávní rozhlas je ovšem start Českého rozhlasu Plus v tomto kmitočtovém rozsahu. „Plusko“ totiž ukrojí některé frekvence stávajícím okruhům. Tuto situaci bude Český rozhlas řešit případným dokrýváním, spolehne se ale i na skutečnost, že celoplošné stanice mají v řadě případů vícenásobné překrytí. Vstupu Českého rozhlasu Plus na VKV se server DigiZone.cz věnoval obsáhle ve své srpnové aktualitě. Kompletní změny v pásmu FM přinesla naše redakce zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).