Hlavní navigace

České republice zbývá vypnout 132 analogových vysílačů a dokrývačů

6. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 12. 2011

UVNITŘ SEZNAM Více než sto analogových vysílačů a dokrývačů televize Nova a 16 u televize Prima zbývá vypnout, aby se Česká republika ponořila do absolutní analogové tmy. Server DigiZone.cz aktualizovat svoji stálou přílohu http://vypina­me.digizone.cz s termíny vypínání všech analogových televizních vysílačů a dokrývačů v České republice, z níž vyplývá, že v územní oblasti Jeseník zbývá vypnout 51 analogových vysílačů a dokrývačů a v územní oblasti Zlín pak 81.

AKTUALIZOVANÁ PŘÍLOHA: Seznam analogových televizní vysílačů v České republice s termíny jejich vypínání

BRAND24

Na Jesenicku analogově vysílá už jenom televize Nova. Využívá zde jeden silný vysílač na Pradědu a 50 menších dokrývačů. Oprávnění pro analogové vysílání má až do 30. června příštího roku, podle dřívějšího prohlášení generálního ředitele Novy Jana Andruška je ale pravděpodobné, že v této oblasti ukončí analogové vysílání dříve. Na Zlínsku Nova dosud analogově vysílá z jednoho silného vysílače (Tlustá hora) a 64 menších vysílačů či dokrývačů.

Prima analogově vysílá už jen na Zlínsku, a to ze silného vysílače Tlustá hora a z 15 menších dokrývačů. Také na Zlínsku mohou Nova s Primou analogově vysílat do 30. června 2012. Nova však podle Andruška patrně spojí vypínání analogového vysílání v územní oblasti Zlín s vypínáním analogového vysílání na Jesenicku. Česká televize vypnula všechny zbylé analogové vysílače a dokrývače programů ČT 1 a ČT 2 ke konci minulého měsíce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).