Hlavní navigace

České Radiokomunikace mají další příděl pro Regionální síť 8, v Liberci na kanálu 51

4. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor už strategicky obsadil téměř všechna velká krajská města a do kompletního výčtu mu zbývají pouze Ostrava s Jihlavou. Zemská síť ale zatím v tuto chvíli nevysílá.

Minimálně jedenáct vysílačů bude mít po uvedení do provozu Regionální síť 8, za níž stojí největší telekomunikační operátor v zemi, společnost České Radiokomunikace. Multiplex v současné době prozatím nevysílá, většina jeho vysílačů je vypnutých. Pouze v Praze je kanál 51, který mu byl přidělen, aktivní. Už několik měsíců obsahuje programovou pozici označenou jako TEST SD. Kdo se v novém multiplexu do budoucna objeví, je otázkou. Jednání s Českými Radiokomunikacemi už potvrdili zástupci Šlágr TV, která se chystá spustit svou druhou stanici. Volnou kapacitu však má i multiplex 4 Radima Pařízka.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: V části severních Čech bude zachytitelná nová regionální saská televize

Regulátor, tedy Český telekomunikační úřad (ČTÚ), přidělil operátorovi pro Liberec kanál 51 s horizontální polarizací a výkonem 316 Wattů (přibližně 25 dBW). Vysílač by měl být situován na výškovou budovu krajského úřadu tamního kraje, podle něhož vede ulice Náchodská a z druhé strany ho částečně kopíruje ulice U Nisy. Kromě Prahy a Liberce má v současné době operátor kmitočtové příděly také pro Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Karlovy Vary, Olomouc, Pardubice, Plzeň, Ústí nad Labem a Zlín. Společnost bude mít jistě zájem získat kanály i ve zbývajících krajských městech – Ostravě a Jihlavě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).