Hlavní navigace

České Radiokomunikace koupily část vysílačů regionální DVB-T sítě 1

17. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Po zralé úvaze nad dalším směřování našeho podnikání jsme dospěli k závěru, že nejsme schopni konkurovat velkým hráčům na trhu,“ uvedl podnikatel Ivo Brabec.

Devět vysílačů Regionální sítě 1 převzaly od českobudějovického podnikatele Iva Brabce České Radiokomunikace. Vyplývá to z informací, které má k dispozici server DigiZone.cz, následně je potvrdil i sám Brabec. Jedná se konkrétně o Jablonec nad Nisou, Liberec, Karlovy Vary, okolí Lipenské přehrady – Vítkův Kámen, Roudnici nad Labem, České Budějovice a také Prahu. Změna už byla oficiálně zanesena do databáze Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), kde figuruje jako Regionální síť 20. Koncoví diváci by tuto změnu alespoň prozatím neměli nijak zaznamenat.

K TÉMATU: Podnikatel Ivo Brabec zvažuje prodej své regionální televizní sítě

Po zralé úvaze nad dalším směřování našeho podnikání jsme dospěli k závěru, že nejsme schopni konkurovat velkým hráčům na trhu, a to především z hlediska malého pokrytí a nízkých výkonů vysílačů, které jsme získali v rámci přidělených individuálních oprávnění v jednotlivých lokalitách. Pro 9 z 16 lokalit, kde jsme vysílali, se podařilo najít strategického partnera v podobě Českých Radiokomunikací, proto jsme se dohodli na odprodeji části sítě. Pro regionální provozovatele televizních stanic je dobou zprávou, že budou moci i nadále, a za stejných podmínek, poskytovat lokální vysílání pro obyvatele ve svém nejbližším okolí, uvedl Brabec.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Ivo Brabec sjednotil své regionální multiplexy pod jednu síť

České Radiokomunikace tímto krokem posilují svou pozici v oblasti terestrického digitálního televizního vysílání. V současné době jsou provozovatelem, případně technickým operátorem, celoplošných multiplexů 1 až 3 i regionálních síti 8 a 12. České Radiokomunikace prakticky v současné době provozují tři z pěti celoplošných sítí. Regionální síť 7 a multiplex 4 patří společnostem Digital Broadcasting a Progress Digital, za nimiž stojí podnikatel a hudebník Radim Pařízek (televize Relax a Rebel + rádia Dálnice, Čas a Čas Rock). České Radiokomunikace jsou dále i operátorem pražské digitální sítě na kanálu 10D a technicky zajišťují i chod multiplexu Českého rozhlasu z vysílače Žižkov.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).