Hlavní navigace

České Radiokomunikace dnes spustily DVB-T2 přechodovou síť v Brně a v Ostravě

20. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: České radiokomunikace
Rozšíření pokrytí by se v průběhu několika týdnů měli dočkat i diváci na Vysočině, ve středních a západních Čechách a v Liberci.

České Radiokomunikace na dnešní tiskové konferenci v Ostravě oznámili také rozšíření programové nabídky v přechodové síti 12, ve které se nově objeví hudební Óčko Expres, křesťanská TV Noe a rodinná Barrandov Family. Stále tak probíhají jednání o vstupu stanic skupiny Nova, které zatím v přechodové síti chybí.

PSALI JSME: České Radiokomunikace: O zařazení programů skupiny Nova do DVB-T2 intenzivně jednáme

BRAND24

Operátor svolal dnešní konferenci hlavně kvůli rozšíření vysílání na 28. kanále do jihomoravského a moravskoslezského kraje. Jižní Morava se dočká vysílání z vysílače Hády o výkonu deseti kW a Barvičov se stejným výkonem. Slezské domácnosti budou obsluhovat vysílače Hošťálkovice s výkonem sto kW a Hladnov o 3,162 kW. Celkově tak bude přechodová síť včetně Cukráku a Žižkova dostupná 43,2 procenta tuzemské populace. 

Další fáze rozvoje DVB-T2 sítě.
Autor: České Radiokomunikace

Další fáze rozvoje DVB-T2 sítě (klikněte pro zvětšení).

Během několika týdnů se DVB-T2 vysílání na 28. kanále dočkají i diváci v dosahu vysílačů Javořice a Mezivrata. Tím by se pokrytá mělo navýšit na více než padesát procent domácností. O dalších osmnáct procent by mělo pokrytí navýšit červnové spuštění vysílačů Krašov a Ještěd na 31. kanálu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).