Hlavní navigace

České Radiokomunikace chtějí s certifikací „DVB-T2 ověřeno“ pokračovat

6. 12. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už více než rok běží u ČRa ověřování kompatibility set-top boxů a televizorů vybavených tunery DVB-T2/HEVC. Naposledy byl seznam aktualizován koncem října.

Logo „DVB-T2 ověřeno“ mohou získat ty přístroje, u kterých České Radiokomunikace (ČRa) ověří kompatibilitu tuneru s vysíláním DVB-T2/HEVC a prověří další stanovené parametry, jako například přítomnost digitálního audiovýstupu či funkci HbbTV (u zařízení napojitelných na internet).

V současné době je takto vyzkoušeno více než tisíc televizorů a skoro dvě desítky set-top boxů malých i velkých značek. V seznamu najdete skoro kompletní produkci LG a Samsungu stejně, jako například výrobky ECG, Hisense, Sencor či Hyundai. Posledním přírůstkem je, s datem 23. října a skoro 30 televizory, čínský Skyworth.

NAPSALI JSME: Certifikace u ČRa má řešit reálnou kompatibilitu s novým TV vysíláním

Logo „DVB-T2 ověřeno“ získalo dalších deset televizorů

Hledáte televizor s DVB-T2? Víme, kterým se vyhnout

BRAND24


Autor: Inter-sat

Zricon Ice.

U televizorů momentálně najdete kompatibilní tuner DVB-T2/HEVC ve většině, či spíše v drtivé většině produkce 2017/18, set-top boxů je pak na českém trhu v cenové relaci do 5000 Kč více než pět desítek (více Seznam podporovaných přijímačů).

V podstatě se tak zdá, že certifikovat už netřeba. Nicméně na náš dotaz týkající se budoucnosti a také případné další letošní aktualizace seznamu „DVB-T2 ověřeno“ nám tisková mluvčí Petra Miterová odpověděla: K aktualizaci seznamu by mělo dojít ještě před Vánoci, nyní je v závěrečné fázi testu několik přístrojů. Certifikace budou pokračovat i v dalším roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).