Hlavní navigace

Česká televize zveřejnila upoutávky k vybraným novinkám jarního schématu

15. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Při propagaci programových pilířů příštích měsíců představila ČT trailery k seriálům Vzteklina a Dabing Street, dále k pokračování Manželských etud a filmovým nedělím na ČT1.

Kromě zmiňované čtveřice třicetisekundových videoupoutávek si mohou zájemci o další programové novinky, které chystá Česká televize pro první pololetí příštího roku, prohlédnout výběr fotografií z jednotlivých pořadů na FTP serveru veřejnoprávní televize.

PSALI JSME: Česká televize představila jarní schéma

PODROBNĚJI: Prohlédněte si fotogalerii a presskit k jarnímu programovému schématu České televize 

Vzteklina – kriminálka ze Sudet

První propagovaný titul Vzteklina je charakterizován jako „čistokrevný kriminální thriller“ z „podmanivého prostředí“ šumavských Sudet. Vedle Kryštofa Hádka v hlavní roli se mohou diváci těšit na Johanu Matouškovou, Jana Vlasáka, Leoše Nohu, Pavlu Beretovou nebo Stanislava Majera.

Vzteklina nabourává určitá klišé, která se, bohužel, v žánru thrilleru rychle zabydlují, a naopak nabízí více vrstevnatý příběh, slibuje kreativní producent Josef Viewegh, který se podílel na seriálech Cirkus Bukowsky nebo Rapl. 

Dabing Street v online premiéře

Na základě vlastní stejnojmenné hry, uváděné v Dejvickém divadle, natočil režisér a pětinásobný držitel Českého lva Petr Zelenka komediální seriál Dabing Street. Jeho děj sleduje krachující dabingové studio Zero a osudy jeho svérázných zaměstnanců. 

Poetika seriálu a hry je stejná, jen prostředky jsou jiné. Petrovým látkám svědčí kamera a postavám větší prostor. Před natáčením jsme měli čtené zkoušky a spoustu scén jsme s kolegy dotvořili. Postavy se ještě víc projasnily a prohloubily, popisuje rozdíl mezi divadlem a televizní inscenací představitel jedné z hlavních rolí herec Václav Neužil

První epizodu seriálu mohou zájemci zhlédnout v předpremiéře 28. a 29. prosince na internetovém iVysílání České televize. Maraton všech dvanácti dílů pak mohou absolvovat 30. prosince ve vybraných kinech v Praze, Brně a Ostravě. Výtěžek ze vstupného poputuje na charitativní účely.

Manželské etudy po 35 letech

Nově sestříhaný seriál dokumentaristky Heleny Třeštíkové s názvem Manželské etudy po 35 letech nabídne divákům pokračování časosběrného dokumentu, který v šesti episodách obsáhne víc než patnáct let života šesti dvojic vystupujících už v předchozích dílech. 

Diváci se tak dočkají dalších osudů rodin Čeřovských, Gdovínových, Haverlandových, Kubrových, Halamkových a Strnadových. S Helenou Třeštíkovou jsem začala spolupracovat v době, kdy dokončila první sérii Manželských etud, a od té doby jsme měla jedinečnou možnost sledovat zblízka její časosběrnou metodu i to, jak si tyto filmy získávají stále více diváků, zasloužené pozornosti a ocenění, rekapituluje vzájemnou spolupráci kreativní producentka Alena Müllerová

Třeštíková charakterizuje časosběrný film jako setkání dokumentu s příběhem. Jednotlivé epizody se rodí před očima a nikdy nevím, co bude příště a jaký příběh vlastně nakonec vznikne. Doufám, že mé časosběrné projekty mohou zajímat současné diváky, ale zároveň mohou být po čase i zprávou o naší době pro diváky budoucí, věří režisérka.

Nedělní české kino na ČT1

Půlminutový imagový self promo spot shrnuje nabídku primárně českých filmových i seriálových titulů, které budou odvysílány každou neděli v hlavním vysílacím čase na kanále ČT1. 

BRAND24

Diváci se mohou v tomto termínu těšit na snímky jako Rudý kapitán, Dívka za zrcadlem, Můj strýček Archimédes, Instalatér z Tuchlovic, Učitelka, Zloději zelených koní, Bába z ledu, Masaryk, Defenestrace (Bůh s námi), Nikdy nejsme sami, Laputa nebo minisérie Metanol a Dukla 61.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).