Hlavní navigace

Názory k článku Česká televize se chystá na zítřejší noc, připomene srpen 1968

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2008 8:13

    Pamětník
    Možná podceňujete zbytečně generaci šedesátníků. Těm mladíkům, kteří se hlavně angažovali v protestních akcích proti okupantům, je dnes jen třeba 58. A rozdíl 7 let je v tomto věku propastný. Však to sám poznáte. Opovrhovat minulostí, ať je stará 40 nebo 400 let se nevyplácí. Všechny naše znalosti a postoje vycházejí za zkušeností našich a našich předků. Proto bych pane Zelenko neházel starší generaci do jednoho pytle, určitě toho prožila a dokázala víc než Vy. Vaše první a poslední věta si poněkud protiřečí. Těšíte se, je Vám to lhostejné a dívat se nemůžete. Já bych naopak doporučoval mladší generaci si celý pořad nahrát a potom ho po kouskách postupně strávit. Možná se dozvíte o generaci Vašich dědů a otců něco, co se před Vámi dosud tajilo a nebo všeobecně nevědělo.
  • 20. 8. 2008 15:15

    bez přezdívky
    Mně bude 49 let.Já jsem s historii celkem dobře seznámen.Oceňuji zkušenosti předků,ale je to jen historie na kterou si už nikdy nemohu sáhnou,jsou z ní jen dokumenty.A ty jsou tvořeny tak,kdo to jak prožil,na jakém společenském postavení byl ve společnosti atd..Co to byla 1.světová válka,první republika,druhá republika,2.světová válka,padesátá léta minulého století,rok 1968,atd.,je to jen pohled z určitého úhlu určité skupiny lidí.
    Rok 1989 už mohu z hlediska vlastního prožití hodnotit,protože jsem měl na určitý věk a nějaké zkušenosti.I Váš názor je pěkný,že by si měla mladší generace celý pořad nahrát a a po kouskách strávit.Ale ono jim to je jedno,viz mé děti a jejich vrstevníci.Ty mají jiné starosti a radosti a úplně jiný náhled na dnešní svět a podle mě to je správné.Zpětné zrcátko potřebují jen ti lidé,kteří již moc toho v budoucnosti neočekávají.
    Já budu brát tento pořad jako dokument se svým názorem na minulost.Ale Váš příspěvek beru a vážím si ho,ale mám jiný názor.
  • 19. 8. 2008 20:49

    bez přezdívky
    Už se těším na tento pořad.Mám rád nostalgické dokumentární vzpomínky.Nikomu neuškodí,ani nepomůžou.Je to už jen čtyřicetiletá historie,která už mladou generaci vůbec nezajímá,protože ji neprožila.Já byl v té době malý klučina,který měl úplně jiné zájmy.Když to vezmu popravdě,tak je to pořad pro lidi od 65 let.A jelikož už jsou všichni v důchodu tak se mohou dívat non-stop od 20 hodin do 6 hodin ráno.Což nebude můj případ.
  • 20. 8. 2008 11:44

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Ano, souhlasim, je to zajimave a zrejme si to nahraji (srpen 68 jsem sice zazil, ale moc jsem toho tenkrat jeste nevnimal ;-)), ale bude zalezet na kvalite toho dokumentu jestli ho "vydrzim" videt cely (byt i po castech). Dost me zaujal nedavny rozhovor s okupanty, z nichz nekteri jsou dosud presvedceni, ze nemecke tanky byly 50 km na ceste ku Praze a ti, kdo jim prisli jejich "bratrskou peci" rozmlouvat byli zapadni agenti prevleceni za turisty. Je to pro me dukazem, ze efektivne vedena dezinformacni kampan je opravdu velmi mocna a dlouhodobe opakovane lzi je schopen clovek uverit tak, ze neni mozne to pak ani zcela jednoznacnymi dukazy vyvratit. Ostatne, dokazuje to i nemale procento pravovernych komunistu, kteri v uskutecnitelnost komuniske myslenky opravdu veri. Kdyz si uvedomim, ze podobny vliv jako drive KSC ma dneska TV Nova, trochu me z toho mrazi v zadech...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).