Hlavní navigace

Česká televize otevírá další regionální studio

29. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

ČT opět posiluje své regionální vysílání. Nové zpravodajské studio v Českých Budějovicích má mj. přinést více informací pro ČT 24.

Technické vybavení studia kopíruje současné trendy. Nová přenosová technologie tak dovolí více živých přenosů přímo z terénu i vstupy prostřednictvím tabletů a mobilních telefonů. Práce na novém studiu vyvrcholily během prázdnin a ostrý provoz odstartoval úterním předvolebním vysíláním. Nyní jsou na řadě první díly relace Týden v regionech.

Příspěvky z regionů jsou jedním z pilířů veřejné služby a tímto krokem je chceme i nadále posilovat a rozvíjet. Výstavba studií v Hradci Králové a v Českých Budějovicích tak naplňuje novou koncepci regionálního zpravodajství v rámci celé republiky, říká ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

K TÉMATU: Česká televize začne vysílat z nového regionálního studia v Hradci Králové

ČT 24, ČT art a ČT :D mají být od listopadu v HD. Pouze na satelitu

BRAND24

Zprovoznění dalších dvou regionálních zpravodajských studií je obrovská změna pro regionální vysílání České televize. Redakce začnou ihned vstupovat s aktuálními bloky do zpravodajského proudu ČT 24. Pro diváky to znamená více regionálních událostí a informací nejen ve vysílání, ale i na sociálních sítích, říká šéfredaktor regionálního zpravodajství České televize Roman Ondrůj. 

Nové studio v Českých Budějovicích je dalším samostatným odbavovacím pracovištěm regionálního vysílání a pro ČT 24 doplní vysílání z Brna, Ostravy, Prahy a Hradce Králové, kde se samostatné studio otevřelo minulý týden.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).