Hlavní navigace

ČT na Vánoce nabídne premiéru Saxány, Dvanácti měsíčků nebo Šťastného smolaře

13. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Ještě pestřejší než loni by měly být podle vedení České televize letošní Vánoce na obrazovce tohoto veřejnoprávního média. Rodině bude laděná ČT 1, na náročnějšího diváka se zaměří ČT 2.

Česká televize nabídne o letošních vánocích o deset pohádek více než loni. Celkem jich bude 58. Její zástupci to řekli na dnešní tiskové konferenci ke svátečnímu programovému schématu. Diváci se mohou těšit na tři premiérové pohádky. Pokusili jsme se zlepšil veškeré parametry letošního vánočního schématu. Chceme přijít s řadou premiér i tradičních vánočních pořadů. Zdvojnásobil se počet čertů. Bude vyvážen i počet princů a princezen, řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

K TÉMATU: Prima family o Štědrém večeru odvysílá Dařbujána a Pandrholu a Pyšnou princeznu

Vánoce jsou křesťanským svátkem a vedle toho se jedná i o svátek televizní. Příští rok slaví televize své šedesáté výročí. Vánoční vysílání navazuje na to, že televizní vysílání sehrálo v našem životě významnou roli, uvedl programový šéf České televize Milan Fridrich. Česká televize odvysílá v televizní premiéře například Saxánu a Lexikon kouzel. Připraveno je i spoustu vánočních pořadů typu StarDance, které v tomto období vyvrcholí.

LOŇSKÝ ROK: ČT měla nejsledovanější Vánoce za deset let, v součtu kanálů porazila Novu

Na Dvojce by mělo dojít spíše k uspokojení individuálních diváckých potřeb. Vánoční vysílání u ČT 2 je podle Fridricha nejpestřejší za poslední dekádu. Namixována byla řada formátů včetně dokumentů a divadla. Vybrat by si měl podle jeho slov každý. První z premiér bude Dvanáct měsíčků o třech nesplnitelných úkolech pro všechny dívky, které se chtějí vdávat. Připravena je na Štědrý den. Šťastný smolař režiséra Jiřího Stracha se bude vysílat o den později. Bude vyprávět příběh o chlapci, kterého od narození pronásleduje smůla.

BRAND24

Připravena je i premiéra pohádky O pokladech. V ní se mimo jiné objeví Pavel Liška nebo David Švehlík, který bude hrát hlavní roli. Co se týká premiérových filmů, z těch diváci například uvidí Královu řeč, Profesionální manželku, Karlíka a továrnu na čokoládu nebo Nezapomeň na mě. Novoroční premiérou bude český snímek Občanský průkaz. Druhý díl pohádky Saxána s podtitulem Lexikon kouzel, který běžel v českých kinech v loňském roce, uvidí diváci 26. prosince. Ze zábavných pořadů jsou připraveny například Trapasy – finále a Nesmrtelná Jiřina.

Bližší informace o vánočním programovém schématu České televize vám přineseme v zítřejším hlavním článku.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).