Hlavní navigace

Na Ostravsku a Jesenicku si můžete naladit nové polské kanály Eska a Polo

19. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 12. 2011

UVNITŘ FOTO Čeští televizní diváci žijící v polském příhraničí, zejména na severní Moravě, si mohou naladit v rámci tamního digitálního multiplexu 1 nové kanály Eska TV a Polo TV. Stalo se tak díky rozhodnutí, které dnes vydal oběma programům orgán UKE, tamní obdoba Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Oba kanály doplnily stávající nabídku, která obsahovala veřejnoprávní kanály TVP 1, TVP 2 a TVP Info.

K TÉMATU: Na zařazení nových polských stanic do DVB-T čekají i Češi

BRAND24

Každý z vysílatelů nyní disponuje podle UKE datovou kapacitou 1/8 multiplexu, kterou může využít podle svých potřeb, tedy jak pro potřeby samotného kanálu, tak i doplňková data – elektronického programového průvodce (EPG). 2. ledna 2012 se v multiplexu objeví také kanál TTV, který bude zaměřen především na společenská témata a hospodářství. Prozatím je možné tento multiplex zachytit zejména na Jesenicku a Ostravsku, příští rok se však jeho pokrytí rozšíří i do dalších oblastí, což zvýší pochopitelně i jeho zásah na území ČR – především do východních a severních Čech.

Obsah polského multiplexu 1 po přidání kanálů Eska TV a Polo TV. (Foto: Jarda M, forum.digizone.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).