Hlavní navigace

Část Vysočiny bude bez televize, vysílač Javořice čeká noční výluka

12. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Při plánovaných údržbových přestávkách jsou prováděny pravidelné kontroly vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.

Po necelých čtyřech měsících se v noci z dneška na zítřek ponoří jihlavský vysílač Javořice opět do pomyslné digitální tmy. České Radiokomunikace na něm provedou další údržbovou přestávku. Ta poslední proběhla 24. července v době od 6 do 15 hodin. Tentokrát se tato operace nebude týkat analogového (VKV) rozhlasu, ale pouze digitální televize (DVB-T). Posluchači, kteří si v noci zapnou rádio, se tak nemusí bát, že by přišli o signál ČRo Radiožurnálu na frekvenci 90,7 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 95,4 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 93,4 MHz nebo Rádia Impuls na frekvenci 100,3 MHz.

Z vysílače Javořice nebudou v době od půlnoci do přibližně šesté hodiny ranní vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, PrimaBarrandovmultiplex 3 s programy Prima love, Prima Zoom, Óčko, Óčko Gold, Šlágr TVActive TV. Výluka televizního vysílání z vysílače Javořice se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Diváci, jež sledují programy z jiných vysílačů, které pokrývají též částečně Kraj Vysočina, se výluka netýká. Při plánovaných výlukách jsou prováděny pravidelné kontroly vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).