Hlavní navigace

Část východních Čech je bez televizního signálu, vysílač Černá hora má výluku

25. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televizní vysílání z Černé hory se odmlčelo úderem šesté hodiny ranní, od deváté se k němu přidají i rozhlasové stanice. Vysílač provoz obnoví v 15 hodin odpoledne.

Výpadek televizního signálu dnes zaznamenají diváci na východě Čech, kteří přijímají celoplošné televizní multiplexy z krkonošského vysílače Černá hora. České Radiokomunikace na dnešek naplánovaly jeho výluku kvůli pravidelné údržbě techniky. Úderem šesté se proto z Černé hory odmlčel veřejnoprávní multiplex 1 s programy České televize na kanálu 40, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov na kanálu 38 a multiplex 3 s Primou love, Primou Zoom, Óčkem, Óčkem Gold, Šlágr TV a V1 na kanálu 60.

BRAND24

K TÉMATU: Liberec je bez televizního i rozhlasového signálu, vysílač na Ještědu má výluku

Od deváté dopolední se k výluce přidají i rozhlasové stanice. Z Černé hory nebude možné naladit Český rozhlas Radiožurnál na frekvenci 88,5 MHz, Český rozhlas Vltava na frekvenci 101,9 MHz, Český rozhlas Hradec Králové na frekvenci 90,5 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 92,1 MHz, Frekvenci 1 na frekvenci 98,4 MHz a Rádio Černá hora na frekvenci 105,3 MHz. Televizní i rozhlasové vysílání z Černé hory by mělo být obnoveno do 15 hodin dopoledne. Výluka se netýká jiných východočeských vysílačů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).