Hlavní navigace

Bývalý šéfredaktor TV Barrandov Jaroslav Spěváček povede zpravodajství regionální televize ZAK

9. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Plzeňská televize ZAK oznámila, že novým šéfredaktorem jejího zpravodajství se stal Jaroslav Spěváček, který doposud vedl zpravodajství a publicistiku televize Barrandov.

Jaroslav Spěváček bude odpovědný za veškerý zpravodajský obsah televize ZAK, která se primárně soustředí na region Západních Čech. Spěváček v minulosti vedl ranní vysílání na televizi Nova a posléze stál u vzniku televize Barrandov a osm let stál v čele tamního zpravodajství a publicistiky. Krom toho připravil scénáře k desítkám televizních pořadů a jako dramaturg se podílel na řadě dokumentárních filmů. 

Do regionální televize ZAK se Spěváček vrací po téměř devíti letech. Vracím se do televize, která přináší lidem informace z regionu, kde celou dobu žiji, z regionu, který jsem s kamerou kdysi projezdil křížem krážem za příběhy lidí z měst a obcí. Současně se ale vracím do média, které netěží jen ze své více než dvacetileté existence, ale které od doby mého posledního působení zde prošlo zásadním vývojem. Jde o moderní regionální televizi, jejíž profesionální úroveň dosahuje v republice jen několik málo jiných regionálních stanic, deklaruje nový šéfredaktor.

UX DAy - tip 2

Jaroslav Spěváček.

Jaroslav Spěváček.

Tisková zpráv televize ZAK označuje Spěváčkovo angažmá za „zásadní přínos“. Pozici šéfredaktora jsme již několikrát měli, pak jsme ji nahradili vedoucími vydání, kteří měli na starosti především Zprávy. Program jako celek jsem řešil já. Nyní to pro mě již není časově zvládnutelné, a tak jsem využil situace. S Jaroslavem Spěváčkem jsem již dříve spolupracoval, znám jeho práci z Novy i z Barrandova, a když mi naznačil, že by byla možnost spolupráce, ani na chvíli jsem neváhal, vysvětluje ředitel televize ZAK Viktor Nový důvody Spěváčkova nástupu.

Nový také zdůrazňuje, že zpravodajství je „hlavním produktem“ jím vedené televize. Chceme divákům předávat důležité informace co nejzajímavější formou. Určitě se pustíme i do vylepšení stávajících, tradičních pořadů a připravujeme i úplné novinky. Celkově vidím Jaroslava Spěváčka jako garanta toho, že naše vysílání bude užitečné, pěkné a že se na nás budou lidé stále rádi dívat, dodává Viktor Nový.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).