Hlavní navigace

Bukovou horu čeká výluka, v severních Čechách z ní nepůjde televize ani rozhlas

27. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací techniky.

Devítihodinovou výluku hlavního severočeského televizního a rozhlasového vysílače Buková hora naplánovaly na úterý 28. dubna, tedy zítřek, České Radiokomunikace. Úderem šesté hodiny ranní se z této lokality odmlčí celoplošné televizní multiplexy 1, 2 a 3. Od deváté hodiny dopoledne se k výluce přidají i veškeré rozhlasové stanice. Vysílání by mělo být obnoveno nejpozději v 15 hodin. Výluka se dotkne i řady návazných dokrývačů DVB-T, které využívají primární signál z Bukové hory.

BRAND24

Výluka ve vysílání se bude týkat programů veřejnoprávního multiplexu 1 České televize, multiplexu 2 s programy televize Nova, Prima a Barrandov a multiplexu 3 s programy Déčko, Prima love, Prima Zoom, Óčko, Óčko Gold, Šlágr TV a Kino Barrandov. Výluka rozhlasového vysílání se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 90,9 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 104,5 MHz, ČRo Sever na frekvenci 88,8 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 93,5 MHz a Rádio Impuls na frekvenci 102 MHz.

Výluka televizního a rozhlasového vysílání z vysílače Ústí nad Labem – Buková hora se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Diváci, kteří přijímají signál z okolních vysílačů Praha město, Praha – Cukrák, Liberec – Ještěd a Chomutov – Jedlová hora, které rovněž pokrývají určité oblasti Ústeckého kraje, se výluka netýká.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).