Hlavní navigace

Berkova TV7 má naději, vysílací rada přerušila proces odebrání licence

22. 7. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
22. 7. 2011

Správní řízení o odnětí licence pro celoplošné zemské digitální vysílání televize TV7, kterou vlastní společnost EBD podnikatele Jaroslava Berky, přerušila tento týden Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Radní řízení zahájili kvůli tomu, že TV7 nezahájila v zákonem stanovené lhůtě 360 dnů od obdržení písemného vyrozumění o udělení licence svoje vysílání. TV7 získala licenci v únoru 2008, dodnes však nezačala vysílat.

K TÉMATU: Odeberete Berkově TV7 licenci pro DVB-T? ptá se vysílací rady Prima

Majitel TV7 a zároveň vlastník Regionální televizní agentury (RTA) Jaroslav Berka oddalování startu nové digitální televize odůvodňoval táhnoucím se obchodním sporem s provozovatelem celoplošného multiplexu 3, společností Czech Digital Group (CDG), o podmínkách vstupu TV7 do této vysílací sítě. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) posléze tento spor označil za technickou překážku, kvůli níž TV7 nemohla zahájit vysílání. To je jediný zákonný důvod, pro který může televize nedodržet lhůtu pro zahájení vysílání.

ČTĚTE TAKÉ: Rada pro vysílání chce odebrat licenci Berkově TV7, protože nevysílá

Spor mezi TV7 a CDG však už byl podle ČTÚ vyřešen, a tak vysílací rada zahájila s Berkovou firmou EBD řízení o odebrání vysílací licence pro TV7. Nyní ti samí radní toto řízení přerušili, protože ČTÚ uložil CDG za povinnost zajistit pro TV7 regionalizaci multiplexu 3 tak, aby v něm tato televize mohla vysílat včetně odpojovaných regionálních vstupů svých studií ve vybraných krajských městech České republiky. Tím měla CDG splnit podmínky pro uzavření smlouvy na vysílání TV7 v multiplexu 3.

BRAND24

NAPSALI JSME: Firma EBD, vlastník licence pro TV7, se chce bránit jejímu odnětí

CDG však regionalizaci multiplexu 3 oznámila již minulý měsíc, kdy zveřejnila nové obchodní podmínky pro vysílání v této síti při využití jen některých vysílačů. TV7 v minulosti požadovala, aby nejprve mohla zahájit vysílání pouze v Brně a postupně se rozšiřovala do dalších regionů. Tehdejší majitelé CDG ale takový postup odmítli a žádali, aby TV7 zahájila vysílání na všech zprovozněných vysílačích multiplexu 3 a byla dostupná v celé této síti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).