Hlavní navigace

BenQ EW277HDR: panel VA, rozlišení Full HD a technologie HDR

10. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: BenQ
UVNITŘ FOTOGALERIE – Novinka s úhlopříčkou 66 cm (27") nabízí 1920 × 1080 bodů (Full HD) a 8bitový panel VA s kontrastem 3000:1.

Zatímco u televizorů na našem trhu jen opravdu zřídka narazíte na nějaký, který by v rámci Full HD podporoval technologii HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah), tedy o dost širší rozsah jasu a kontrastu ve scéně, v monitorech je tomu výrazně jinak.

Každý detail BenQ EW277HDR je navržen, aby potěšil nadšence multimediální digitální zábavy, říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation, a dodává: Bez ohledu na to, zda sledujete film, video nebo hrajete hry, nabízí tento model živé a přirozené podání obsahu v HDR kvalitě.

NAPSALI JSME: IFA 2017: televizory, výrobci, doplňky

Samsung CHG90: obří herní LCD monitor řady QLED s Quantum dot a HDR

EW277HDR podporuje v současnosti standardní HDR10 a režim je dostupný prostřednictvím tlačítka v rámu displeje, což je dobře vidět ve fotogalerii. Po jeho aktivací získá monitor – podle výrobce – o 33 % vyšší jas s maximální hodnotou až 400 cd/m2 (nit). Nechybí zabudované reproduktory, výstup na sluchátka i možnost připojení k počítači tradičním konektorem VGA (D-SUB).

BRAND24

K dispozici je čidlo automaticky upravující nastavení v závislosti na úrovni okolního osvětlení a také funkce na ochranu zraku Flicker-free a Low Blue Light, jejichž funkčnost byla ověřena certifikačním úřadem TÜV Rheinland.

Monitor BenQ EW277HDR s pohledovými úhly 178° a odezvou 4 ms je ke koupi za doporučenou koncovou cenu 6399 Kč, resp. na Slovensku za 245 €.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).