Hlavní navigace

App Tabs ve Firefoxu 4.0 s podporou notifikací

6. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jak známo, nový Mozilla Firefox 4.0 bude podporovat tzv. připnutí webových stránek, které uživatel často používá. Může jít třeba o webové aplikace nebo sociální sítě. Nyní se tento koncept nazývaný App Tabs dočkal důležitého vylepšení. Prozatím byla primární výhodou připnutí ve fixaci panelu na okraj lišty a úspoře místa na liště s panely. Nyní byla implementována podpora notifikací, takže třeba novou příchozí zprávu do Gmailu v připnutém panelu bude umět Mozilla Firefox 4.0 oznámit formou…

Jak známo, nový Mozilla Firefox 4.0 bude podporovat tzv. připnutí webových stránek, které uživatel často používá. Může jít třeba o webové aplikace nebo sociální sítě. Nyní se tento koncept nazývaný App Tabs dočkal důležitého vylepšení. Prozatím byla primární výhodou připnutí ve fixaci panelu na okraj lišty a úspoře místa na liště s panely. Nyní byla implementována podpora notifikací, takže třeba novou příchozí zprávu do Gmailu v připnutém panelu bude umět Mozilla Firefox 4.0 oznámit formou podbarvení daného panelu, respektive jeho ouška na liště. (Mozilla.cz)

Uživatelské rozhraní prohlížeče Mozilla Firefox 4.0 se krůček po krůčku přibližuje k návrhům, které byly publikovány už před hezkou řádkou měsíců. K nejnovějším úpravám patří přesun tlačítka pro opětovné načtení stránky nebo přerušení probíhajícího načítání. Nyní jde ve výchozím nastavení o jedno tlačítko integrované na pravý okraj řádku s adresou, kde plní rovněž i úlohu tlačítka pro přechod na právě zadanou adresu. Pokud by některým uživatelům tento koncept nevyhovoval, je možné tlačítko rozdělit a přesunout jak na jiné místo řádku s adresou, tak zpět na nástrojovou lištu. (Mozilla.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).