Hlavní navigace

Americká vláda pošle miliardy dolarů na rozvoj broadbandu ve venkovských oblastech

31. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Americká Federální komise pro komunikace (Federal Communications Commission, FCC) schválila plán na připojení odlehlých venkovských oblastí k vysokorychlostnímu Internetu. Komise pro tyto účely zřídila nový fond, který bude disponovat ročním rozpočtem okolo 4,5 miliardy dolarů a do kterého budou přesunuty prostředky, určené dosud na dotování telefonních služeb na americkém venkově.

Americká Federální komise pro komunikace (Federal Communications Commission, FCC) schválila plán na připojení odlehlých venkovských oblastí k vysokorychlos­tnímu Internetu. Komise pro tyto účely zřídila nový fond, který bude disponovat ročním rozpočtem okolo 4,5 miliardy dolarů a do kterého budou přesunuty prostředky, určené dosud na dotování telefonních služeb na americkém venkově.

Komise předpokládá, že se díky schválenému plánu podaří v následujících šesti letech připojit k broadbandu více než 7 milionů Američanů. Přístup k vysokorychlos­tnímu Internetu přitom v současné době nemá 18 milionů Američanů. Do deseti let by podle představ FCC měli mít možnost vysokorychlostního připojení k Internetu všichni obyvatelé Spojených států. FCC plánuje podpořit ze speciálního fondu také rozšíření pokrytí mobilním broadbandem.

Zdroj: Los Angeles Times a Federal Communications Commission

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).