Hlavní navigace

Amazon přichází do Česka. Jak je na tom Prime Video?

7. 11. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Amazon
AKTUALIZOVÁNO – Jak informoval server Lupa.cz, čeští zákazníci už mají přístup k německé verzi Amazon.de, jejíž část byla lokalizována do českého jazyka.

AKTUALIZOVÁNO, 15:45 hod.: Na dotaz Digizone, zda se také počítá s lokalizací VoD služby Amazon Prime Video jsme dostali následující odpověď: Neustále pracujeme na přidávání a vylepšování služeb pro naše zákazníky, ale v tuto chvíli nemáme další informace, které bychom mohli oznámit.

Nicméně jak server podotkl, pokud zadáte Amazon.cz, budete přepnuti na Amazon.de, kde si také můžete zvolit český jazyk.

Nutno dodat, že Amazon českou verzi zpřístupňuje postupně, někteří uživatelé tak volbu českého jazyka zatím ještě nemusí na webu Amazonu vidět, píše se na Lupa.cz, kde také můžete číst, že Amazon má v Česku už poměrně silnou prezenci. V roce 2014 u nás odstartoval centrem v Dobrovízi a korporátními kancelářemi. V Dejvicích se mimo jiné pracuje na IT a spekuluje se o otevření nových kanceláří v Karlíně. Amazon v Česku zaměstnává přes pět tisíc lidí.

K TÉMATU: Amazon Prime Video se otevřelo pro více než 200 zemí. Včetně Česka a Slovenska

Amazon Video je dostupné i přes Nvidia Shield TV

Česká lokalizace v počáteční fázi zahrnuje:

UX DAy - tip 2

  • Navigaci webových stránek
  • Miliony přeložených názvů produktů. Jejich počet časem poroste.
  • Zákaznický servis s podporou na e-mailu i telefonu
  • Většinu uživatelské nápovědy
  • Sekci Můj účet
  • Potvrzení objednávky a zásilky

Další podrobnosti naleznete v článku na Lupě.

Co se týče on-line videotéky (VoD) Amazon Prime Video, která se koncem minulého roku otevřela pro více než 200 zemí, včetně Česka a Slovenska, ta byla před zveřejněním článku stále v nelokalizované podobě, i když části lokalizace stránek Amazonu prosakují i sem. Stav vidíte ve fotogalerii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).